Sivas, Balıkesir, Gümüşhane, Eskişehir ve Malatya dikkat! Afrika'dan gelen o canavar dibinizde: Gördüğünüz yerde kaçın

Sivas, Balıkesir, Gümüşhane, Eskişehir ve Malatya dikkat! Afrika'dan gelen o canavar dibinizde: Gördüğünüz yerde kaçın

Dünya üzerindeki en zehirli örümceklerden olduğu bilinen o tür şimdi de Sivas'ta ortaya çıktı. Güçlü zehri ile insan sinir hücrelerini öldürerek saniyeler içinde can kaybına neden olan tür, bölgede paniğe neden oldu...

Sivas'ta yaşayan Güney Nair isimli vatandaş, ailesiyle beraber doğa yürüyüşüne çıktı. Bir süre yürüdükten sonra yerde büyük bir örümcek gören Nair, ilk kez gördüğü örümceği telefonuyla çekti.

Eve gittiğinde örümceğin türüne dair araştırma yapan Nair, yaptığı araştırmada örümceğin Balıkesir, Gümüşhane, Eskişehir ve Malatya gibi illerimizde de ortaya çıkan 'Argiope lobata' olduğunu öğrendi.

ANINDA ÖLDÜRÜYOR

Dünyadaki en zehirli örümceklerden olan bu örümceğin güçlü zehriyle insan vücudundaki sinir hücrelerini yok ederek can kaybına yol açtığı biliniyor.

h-13-ic.jpg

"BÜYÜK VE DİKKAT ÇEKİCİ"

Güney Nair, örümceğin dikkat çekici olduğunu söyleyerek, " Oğlum ve eşimle doğa yürüyüşü yaptığımız bir sürede yerde büyük bir örümcek fark ettik. Dikkat çekiciydi. Fotoğraf ve videosunu çektik. Eve geldiğimde küçük bir literatür çalışması yaptığımızda bu örümcek türünün argiope lobata olarak
adlandırılan son derece zehirli bir tür olduğunu, ülkemizde nadiren görüldüğünü ve son zamanlarda Eskişehir ve Malatya’da da gözlemlendiğini öğrendim. Yurttaşlarımızın uyarıldığını öğrenince her ne kadar akademik anlamda uzmanlık alanımız olmasa da sorumlu yurttaşlar olarak çevremizde yaşayanların zarar görmemesi düşüncesiyle bu örümcek hakkında ilgilileri ve yetkilileri bilgilendirme gereği duyduk" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN