Sel felaketinde 20 kişiye mezar olan apartmanın davasında şaşırtan karar: Önce indirim ardından tahliye

Sel felaketinde 20 kişiye mezar olan apartmanın davasında şaşırtan karar: Önce indirim ardından tahliye

11 Ağustos 2021'de Kastamonu, Sinop ve Bartın’ı vuran selde 97 kişi öldü. Kastamonu'daki Ölçer Apartmanı’nın çökmesiyle 17 kişi öldü. Üç kişi ise hâlâ kayıp. Davaya ilişkin dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Davada Müteahhit Mehmet Özkan, inşaat mühendisi Ahmet Ersöz, yapı denetçileri Salim Terzi ve Şadi Yıldırım ile mimar Levent Mutlu’ya İnebolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. ‘Taksirle ölüm’ suçlamasıyla 7 yıl verildi. Ardından ceza 5 yıl 10 aya indirilince tutuklama bile çıkmadı.

Kastamonu'da 2021 yılında meydana gelen selde 17 kişinin ölümüne, üç kişinin ise hâlâ kayıp olmasına neden olan Ölçer Apartmanı davasında cezalar 5 yıl 10'ar aya indirildi. Tutuklama kararı ise verilmedi.

11 Ağustos 2021'de Kastamonu, Sinop ve Bartın’ı vuran selde 97 kişi öldü. Kastamonu Bozkurt’ta Ölçer Apartmanı’nın çökmesi nedeniyle de 17 kişi öldü. Üç kişi ise hâlâ kayıp. Müteahhit Mehmet Özkan, inşaat mühendisi Ahmet Ersöz, yapı denetçileri Salim Terzi ve Şadi Yıldırım ile mimar Levent Mutlu’ya İnebolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

TUTUKLAMA KARARI BİLE VERİLMEDİ

Tek tutuklu sanık olan Özkan, dokuz ay sonra serbest bırakıldı. Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın aktardığına göre yargılama 28 Aralık’ta bitti. Beş sanığa taksirle öldürmekten yedi yıl hapis cezası verildi. Sanıkların yargılama sürecinde davranışları, verilecek cezanın gelecekleri üzerindeki etkisi dikkate alınarak, 5 yıl 10’ar aya indirildi. Tutuklama kararı verilmedi.

Ceza kesinleşirse yatıp yatmayacakları ise belli değil. Bu arada Kastamonu Valiliği ve Devlet Su İşleri’nde görev yapan yedi çalışan hakkındaki soruşturma sürüyor. Avukat Devrim Ulupınar, sanıklara bilinçli taksirle öldürmekten ceza verilmesi gerektiğini savunarak, şöyle dedi:

“Siz iki bina yapmışsınız. Bizimkinin temeli bir metre, diğeri iki metre. Bu bilinçli taksir değil midir? Bir yıl sonra yaptığı binada seli öngörmüş de bizimkini yaparken mi öngörmemiş?”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN