Sayılmayan oy pusulalarını çöpe attı: O mahallede muhtarlık seçimleri sil baştan

Sayılmayan oy pusulalarını çöpe attı: O mahallede muhtarlık seçimleri sil baştan

31 Mart seçimlerinde Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Umurbey Mahallesinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Temizlik görevlisi sayılmayan oyları çöpe atınca seçimin yenilenmesine karar verildi.

İlginç olay 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Umurbey Mahallesinde yaşandı. Seçmenler için Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne 6 sandık kuruldu ve saat 17.00 itibarıyla oy kullanma işlemi sona erdi.

8997075.jpg

OY PUSULALARINI ÇÖPE ATTI

Beş sandıkta oy sayımı sorunsuz bir şekilde tamamlanırken son sandıkta kriz yaşandı. "3153" numaralı sandıktan çıkarılan belediye başkanlığı ve meclis üyelerinin oy pusulaları sayıldı. Sayım için masanın kenarında bırakılan muhtarlık oy pusulaları ise temizlik görevlisi tarafından çöpe atıldı.

8997076.jpg

SEÇİMLER YENİLENECEK

Sandık görevlileri tarafından tutanak tutuldu. İlçe Seçim Kurulu tarafından başlatılan soruşturmada Umurbey Mahallesi için muhtarlık seçimlerinin 2 Haziran tarihinde yenilenmesi kararı alındı.

8997078.jpg

Umurbey Mahalle Muhtarı ve Muhtar Adayı Turhan Özgünden, oyların çöpe atılması nedeniyle mahalle muhtarının belirlenemediğini ve seçim gününe kadar görevine devam edeceğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN