Profilo AVM'nin yıkımı başladı: Yerine rezidans yapılacak

Profilo AVM'nin yıkımı başladı: Yerine rezidans yapılacak

Türkiye'nin en eski alışveriş merkezlerinden Profilo AVM'nin yıkım işlemlerine başlandı. Mecidiyeköy'deki değerli arazide yapılacak olan çalışmalar hızla sürerken, yerine büyük bir rezidans projesinin inşa edileceği açıklandı.

İstanbul'un merkezi noktalarından Mecidiyeköy'de, bir dönemler şehrin en işlek alışveriş merkezlerinden biri olan Profilo AVM, 65 milyon dolarlık satışın ardından yıkım sürecine girdi. 1998 yılında açılan ve 26 yıl boyunca birçok kez el değiştiren AVM, artık yerini dev bir rezidans projesine bırakıyor.

Geçtiğimiz yıllarda İş Bankası tarafından 989 milyon TL’ye satın alınan Profilo AVM, İstanbul'un hızla değişen gayrimenkul piyasasında yeni bir döneme işaret ediyor. Yıkım süreci yaz aylarında başlayan AVM, uzun bir tasfiye sürecinin ardından şimdi de yıkım aşamasına geçti. Artık kullanılmayan ve terk edilmiş haldeki bu yapı, Mecidiyeköy’de milyarlarca lira değerinde bir rezidans inşaatına ev sahipliği yapacak.

İSTANBUL’UN EN BÜYÜK YAPILARINDAN BİRİ OLACAK

Halk TV'de yer alan habere göre; İş Bankası’nın gayrimenkul yatırım kolu olan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yapılan duyurular, Profilo AVM'nin yanındaki taşınmazla birlikte alındığını ve burada büyük bir inşaat projesinin gerçekleştirileceğini ortaya koydu. Projenin detaylarına göre, şehrin göbeğinde yükselecek olan yapı, binlerce konutu barındıracak ve İstanbul’un en büyük yapılarından biri olacak.

Bu gelişme, Mecidiyeköy gibi stratejik bir konumda, şehir içindeki yaşam alanlarını yeniden şekillendirecek. 15.963 metrekarelik eski AVM alanı ve yanındaki 2.686,34 metrekarelik arazinin birleştirilmesiyle oluşacak bu yeni yapı, modern mimarisi ve sunduğu geniş yaşam alanlarıyla dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN