Osmaniye’de ağır hasarlı binalar yaşamı tehdit ediyor

Osmaniye’de ağır hasarlı binalar yaşamı tehdit ediyor

Osmaniye’de 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan bir bina çöktü. Çöktüğü sırada binanın yanından geçen biri ağır 4 kişi yaralandı. Olay yerine giden CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, “Osmaniye’de kısa bir tur atsanız zaten küçücük bir çarşımız var. Bunun gibi onlarca bina görebilirsiniz. Bu binalar artık insan yaşamını tehdit ediyor” dedi.

Osmaniye kent merkezinde ağır hasarlı bina gürültüyle yıkıldı. Yıkıldığı sırada binanın yanından geçen biri ağır 4 kişi yaralandı. Olay yerinde açıklamalarda bulunan bir esnaf, “Biz köşede oturuyorduk, kolonlardan ses geldi. Çatır çatır ses geliyor. Birden çöktü. Bir anneyle kız geçiyordu. Kız bağırtıyla kurtuldu ama annen enkazın altında kaldı. Hani göbekten aşağısı toprağın altında kalıyor. Biz esnaflar kendi çabamızla kurtardık. Zaten arayınca onlar da geldiler. Burası ağır hasarlı. Güvenlik şeridi falan vardı ama anneyi biz kendimiz çıkardık” dedi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya ise “Çarşının merkezi burası. Osmaniye’nin sokaklarında çarşı merkezinde, kent merkezinde bu şekilde bina var. Çoğu da ağır hasarlı alan. Bunların her biri insan hayatını tehdit ediyor. Osmaniye’ye kısa bir tur atsanız zaten küçücük bir çarşımız var. Bunun gibi onlarca bina görebilirsiniz. Bu binalar artık insan yaşamını tehdit ediyor. Kişileri değil, toplu halde çünkü Osmaniye’nin çarşısı, taş sokaklarımızda insan akışının çok fazla olduğu yerler buralar ve onlarca yıkılması gereken ağır hasarlı binalar. Biliyoruz bunların süreçleri var. Bunların beklendiğini de biliyoruz ama artık süratle bunları neticelendirelim insan hayatını, toplum hayatını tehdit ettiğini bugün de burada gördük, dakikalar önce gördük. Bunların bir an evvel Osmaniye kent merkezinden uzaklaştırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN