Ordu’da açılacak madene ‘Gelecek nesil’ itirazı

Ordu’da açılacak madene ‘Gelecek nesil’ itirazı

Ordu Ulubey’de Çatallı ve Yeni Sayaca köylerine yapılacak bentonit maden ocağına köylüler karşı çıkıyor. ‘ÇED gerekli değildir’ kararına itiraz eden köylüler, Ulubey Meydanı’nda toplanarak açıklama yaptı. Eylemde konuşan köy sakini Ethem Çağlar, “Amacımız gelecek nesillere sağlıksız bir çevre bırakmamak” dedi.

Ordu’nun Ulubey ilçesi Çatallı ve Yeni Sayaca mahallelerinde yapılacak bentonit maden ocağına karşı köylülerin mücadelesi sürüyor. “ÇED gerekli değildir” kararına karşı idare mahkemesine dava açan köylüler, Ulubey Meydanı’nda toplanarak açıklama yaptı. Açıklamaya İstanbul’da yaşayan Ulubeyliler de köye gelerek destek verdi. Sayaca Çevre Platformu ve İstanbul Sayaca Köyü Sevenleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Çağlar şunları söyledi:

“Amacımız tabiatımızın ve çevremizin korunması, gelecek nesillere sağlıksız bir çevre bırakmak adına sessiz kalmamaktır. Mücadelemizi duyurmak ve adaletin sağlanması için gereken adımları atmak amacındayız. Maden çalışmasının başlamasıyla birlikte çevrede ve doğada ciddi tahribatlara neden olacaktır. Heyelan, su kaynakların yok olması gibi doğal felaketler artacak, köyümüzün ve çevremizin güzellikleri yok olacaktır. Ormanlarımızın su kaynaklarımızın eko sistemimiz tehdit altında; bu durumun hem çevre açısından hem de biz topraklarda yaşayan insanlar olarak, duygusal açıdan yarattığı acıyı hissetmekten kendimizi alamıyoruz. Yargı süreci devam etse de doğanın ve yaşam alanlarının koruması hepimizin görevidir. Bu dava sadece bizim halkımızı ve hakkımızı aramak ile sınırlı değildir. Aynı zaman da geleceğimizi ve çocuklarımızın yaşam hakkını korumak için verdiğimiz bir mücadeledir.”

Basın açıklamasının ardından köylüler “Sayaca’nın üstü altından değerli”, “Köylü değil şirketler gidecek”, “Yeni Sayaca köyünü talan ettirmeyeceğiz”, “Ormanlarımızı size vermeyeceğiz” pankart ve dövizleriyle yürüyüş gerçekleştirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN