Ölümle burun buruna: Van'da bir ev çığın altında kaldı! Anne ve çocukları son anda kurtuldu

Ölümle burun buruna: Van'da bir ev çığın altında kaldı! Anne ve çocukları son anda kurtuldu

Van'ın Özalp ilçesindeki bir kerpiç eve çığ düştü. Çığ, evde hasara neden olurken anne ve 2 çocuğu felaketten son anda kurtuldu. Aysel İzgi, " Büyük bir gürültü duyduk. Kızım, 'Anne evimiz yıkılıyor' dedi. Can havliyle dışarı çıktık." diye konuştu.

Van'ın Özalp ilçesinde felaketin kıyısından dönüldü. İlçeye bağlı Seydibey Mahallesinde gece saatlerinde büyük bir gürültüyle tek katlı kerpiç evin üzerine çığ düştü. Meydana gelen afette evin büyük bir bölümü zarar görürken ölen ya da yaralanan olmadı.

8631176.jpg

Çığ düşerken evde uyuyan Aysel İzgi ve 2 çocuğu son anda kurtuldu. Aileye ilk yardımı mahalleli yaptı.

'CAN HAVLİYLE DIŞARI ÇIKTIK'

İnşaat işçisi olarak çalışan eşinin çalışmak için il dışında olduğunu belirten İzgi, "İlk etapta ne olduğunu anlayamadık. Büyük bir gürültü duyduk. Kızım, 'Anne evimiz yıkılıyor' dedi. Can havliyle dışarı çıktık. O anda çığın düştüğünü gördük. Ahırımız ve ev kar altında kaldı. Duvarlar zarar gördü. Komşumuzun evine sığındık. Ekiplerin gelmesini bekliyoruz." diye konuştu.

123132132.jpg

Çığın ardından bölgeye AFAD, jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Karla mücadele ekipleri ise mahalleye giden yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

8631177.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN