Munzur ve Pülümür vadileri 'Doğal Sit Alanı' ilan edildi

Munzur ve Pülümür vadileri 'Doğal Sit Alanı' ilan edildi

Tunceli'de doğal güzellikleri, yaban hayatı ve endemik bitki türleriyle sık sık gündeme gelen Munzur ve Pülümür vadilerinin bazı bölgeleri 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 28 Nisan 2021’de Tunceli’ye yaptığı ziyarette, doğal güzellikleri, yaban hayatı ve endemik bitki türleri ile öne çıkan Munzur ile Pülümür vadilerinin ‘kesin korunacak hassas alan’ ilan edileceğini açıklamasının ardından; Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü’nden 3 uzman, bölgeye gelip, keşif çalışması başlattı.

jhgdx.jpg

KARAR, ERDOĞAN'IN İMZASIYLA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Çalışmalarının tamamlanmasının ardından hazırlanan rapor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Rapor sonrası Erdoğan’ın imzasıyla 29 Ağustos’ta yayımlanan Resmi Gazete’de, Munzur ve Pülümür vadilerinin bazı bölgeleri ‘kesin korunacak hassas alan’ ilan edildi.

Kararda, “Tunceli ili, Pülümür, Merkez ve Ovacık ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Munzur ve Pülümür vadileri potansiyel doğal sit alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109’uncu maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN