Mesaja inandı parasını kaptırdı: Dolandırıcıların taklit ettikleri kişi bu kez muhtar oldu

Mesaja inandı parasını kaptırdı: Dolandırıcıların taklit ettikleri kişi bu kez muhtar oldu

Kastamonu'da, iki mahalle muhtarının sosyal medya hesapları taklit edilerek vatandaşlara mesajlar gönderildi. Mesajlarda, devlet tarafından muhtarlık aracılığıyla verildiği iddia edilen 4 bin 500 liralık bir devlet desteğinden bahsedildi. Bu mesajlar dolandırıcılar tarafından gönderilmiş olup, bir kişi 9 bin lira gibi ciddi bir miktarı kaybederek dolandırıcıların kurbanı oldu.

Kastamonu'da, 31 Mart Mahalle İdareler Seçimleri'ne yaklaşılırken, muhtarların sosyal medya hesaplarının kopyalanarak dolandırıcılık vakası meydana geldi. Saraçlar Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Yapan ve Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu'nun sosyal medya hesaplarını taklit eden dolandırıcılar, vatandaşlara devlet destek paketinden bahsederek kira yardımı adı altında para talep etti. Dolandırıcılar, bu yöntemle vatandaşları kandırarak banka bilgilerini ele geçirip paralarını çekmeye çalıştı.

8790906.jpg

9 BİN LİRA DOLANDIRILDI

Bir vatandaşın 9 bin TL dolandırıldığı olayın ardından Muhtar Yapan, mahalle sakinlerinin uyarısı üzerine sosyal medya hesabının kopyalandığını öğrendiğini belirtti. Yapan, "Sabah saatlerinde dostlarım bana mesaj atmaya başladı, 'Facebook hesabın kopyalanmış, onunla bir ilgilenir misin' diye. Girip baktığımda kopyalandığını gördüm. Vatandaş, 4 bin 500 lira gibi bir parayı dağıttığımızdan bahsetmiş. Tabii ki bizim tarafımızdan böyle bir durum yok.

8790907.jpg

Hemen engelledik, hesabı şikayet ettik. Tekrar sosyal medyada paylaşım yaptık. Ondan sonra sosyal medyadan yazan ya da arayan çok fazla kişi oldu. Bu arkadaşlarımızı uyardık, engellemelerinden ve şikayet etmelerinden bahsettim. Mahallemizden bir şahsın bu yazışmalar neticesinde kart bilgilerini verdiği ve 9 bin lira gibi bir parayı çektiklerini öğrendim" dedi.

'BİR İŞİNİZ VARSA ZİYARETE GİDİN'

Muhtar Yapan, vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulunarak, "Bizim telefon numaralarımız herkeste var. Bu tür yazışmalara itibar edilmemesini istiyorum. Bu tür yazışmaları görünce telefonla arayarak bilgi alınarak hareket edilmesi daha uygun olacaktır.

8790908.jpg

Hiç kimse bu tür olaylara itibar etmesin. Bir muhtarın ya da bir vatandaşın bir işi olduğunda telefonla iletişime geçilsin veya bizzat şahsi olarak ziyaretine gitsin. Muhtar ya da kamu çalışanı kimseden para istemez. Belki ikili ilişkiler sonucunda bu tür konular gündeme gelebilir. Sosyal medyadan ya da telefonla arayarak kimseden para isteme durumu olamaz. Kimsenin telefonla ya da sosyal medyadan kart bilgilerini paylaşmamalarını rica ediyorum” diye konuştu.

8790902.jpg

Dolandırıcılık olaylarının artmasıyla birlikte muhtarlar, vatandaşları sosyal medya hesaplarının kopyalanması ve sahte mesajlara itibar etmemeleri konusunda uyarıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN