Kuşadası’nın nüfusu bayramda 1 milyonu aştı

Kuşadası’nın nüfusu bayramda 1 milyonu aştı

Aydın'ın Kuşadası ilçesi, Ramazan Bayramı süresince tatilcilerin akınına uğradı. Kent girişinde uzun araç kuyrukları oluşurken, otel ve pansiyonlarda yer bulmak imkansız hale geldi. Nüfusu 1 milyonu aşan kent, güneşli havayı fırsat bilen turistler ve bölge halkıyla mesire alanları ve plajları doldurdu.

Türkiye'nin turizm cenneti Kuşadası'nda, Ramazan Bayramı süresince büyük bir yoğunluk yaşandı. Bayram ziyaretlerini tamamlayıp tatil yapmaya başlayanlar, Kuşadası'nı tercih etmeleriyle birlikte kente yakın illerden ve çevre bölgelerden yoğun bir yerli turist akını yaşandı.

Günübirlik ziyaretçilerin yanı sıra, tatilcilerin artmasıyla birlikte ilçenin nüfusu 1 milyonu aşarak rekor bir seviyeye ulaştı.

Özellikle İzmir istikametinden gelen ziyaretçilerin yoğunluğu nedeniyle, kentin girişlerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Bununla birlikte, artan hava sıcaklığı Kuşadası'nı tercih eden yerli turistlerle bölge halkını, Kadınlar Denizi, Long Beach ve Sevgi Plajı gibi dünyaca ünlü plajları doldurdu. Ayrıca, Ramazan Bayramı süresince ilçedeki mesire alanlarına da büyük ilgi gösterildi.

Kuşadası Belediyesi'ne ait Ada Göl Mesire Alanı ve Milli Park gibi noktalara yoğun bir ziyaretçi akını yaşandı. Bu yoğunluk turistik işletmelere de yansıdı; kentteki otel ve pansiyonlar tamamen dolup taştı. Hareketlilik, esnafın da yüzünü güldürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN