Kuran’ı üç kez öptükten sonra ayağıyla basan kişi gözaltına alındı

Kuran’ı üç kez öptükten sonra ayağıyla basan kişi gözaltına alındı

Sivas'ta Dernek Başkanlığı seçimi sırasında Kuran'ı üç kez öptükten sonra ayağının altına alıp basan başkan adaylarından S.K. hakkında Valilik soruşturma başlattı. S.K., "Dini değerleri aşağılama" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Sivas'ta, Safa Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Genel Kurulu ve dernek başkanlığı seçimi sırasında Kur'an-ı Kerim'i, 3 kez öptükten sonra ayağı ile basan başkan adaylarından S.K., "dini değerleri aşağılama" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Safa Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Genel Kurulu ve dernek başkanlığı seçimi sırasında başkan adaylarından S.K. konuşma yaptığı sırada Kuran'ı önce üç kez öpüp başına koyduktan sonra yere bırakıp üzerine sağ ayağı ile bastı. Bu anlar ise camide bulunan dernek üyeleri tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. S.K.'ya camideki dernek üyeleri de yaptığı hareketten dolayı tepki gösterdi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntü sonrası Sivas Valiliği, soruşturma başlattı. S.K., "dini değerleri aşağılama" suçlamasıyla gözaltına alındı.

'BU TÜR KİŞİLER GEREKEN CEZAYI ALACAKLAR'

Sivas Valiliği olayın ardından yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bugün ilimiz Safa Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Genel Kurulu ve Dernek Başkanlığı Seçimi esnasında Dernek Başkanı adaylarından S.K. adlı şahıs, cami içerisinde dernek üyelerine konuşma yaparken kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i üç kere öpüp alnına koyduktan sonra yere bırakıp ayağı ile üzerine basmıştır. Şahıs, Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekiplerimizce yakalanmış, "Dini Değerleri Aşağılama" suçundan adli işlemler yapılarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili Sivas Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır. Yüce Kitabımıza yapılan bu aşağılık hareketi şiddetle kınıyoruz. Bu tür kişiler hukuk önünde gereken cezayı alacaklardır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN