Kışın habercisi pazarda yerini aldı! Köylünün en önemli geçim kaynağı: Kilosu 150 liradan tazecik ve lezzetli

Kışın habercisi pazarda yerini aldı! Köylünün en önemli geçim kaynağı: Kilosu 150 liradan tazecik ve lezzetli

Kastamonu’ya bağlı İnebolu ilçesinde orman köylüsünün en önemli geçim kaynaklarından biri olan o ürün pazar tezgahlarında yerini aldı. Kışın habercisi olarak bilinen ürünün fiyatı ise şuan 150 lira…

Kastamonu İnebolu’da orman köylüsünün en önemli geçim kaynaklarından biri kestane. Ormanlardan bin bir özenle toplanan kestaneler, bölgede Salı günleri kurulan halk pazarında tezgaha yerleşti. Şuan 150 liraya satılan kestane, yüksek fiyatına rağmen kapış kapış gidiyor.

Kış akşamlarında keyif zamanlarının vazgeçilmezi olan kestanede bollukla birlikte fiyatların da düşmesi bekleniyor.

kastamonuda-kestane-1.jpg

‘KATİL ARI’ REKOLTEYİ DÜŞÜRDÜ

Ormandan topladığı kestaneleri pazarda satan Hüseyin Başoğlu, bu yıl ki kestane rekoltesiyle ilgili şunları söyledi:

İlçemiz halk pazarına yılın ilk kestanesini getirdik ve kestane hasadımız başlamıştır. Kestane, bu sene gayet az olduğundan kestane ağacına çıkarak kilo şeklinde topluyoruz. Halk arasında ‘katil arı’ olarak bilinen gal arısı kestane ağaçlarını ve bal üretimini olumsuz etkiledi. Zararlı gal arısının tek konakladığı yer kestane ağaçları olurken, katil arının verdiği zarar yüzünden kestane rekoltesi ile kestane balı üretimi ciddi oranlarda azaldı. Ayılar bahçemizdeki meyve ve ağaçlarını büyük zarar verdi. Köylerimizde bahçelerimizde geceleri nöbet tutar hale geldik. Devletimizin bu ayı olayına biran önce çözüm bulmasını istiyoruz. Devlet bizlerin yanında ise inşallah ona da bir çözüm bulunur”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN