Kimse buranın Türkiye’de olduğuna inanmıyor! Adresi alan koşa koşa oraya gidiyor: Turistler akın etmeden kışın tadını çıkarın

Kimse buranın Türkiye’de olduğuna inanmıyor! Adresi alan koşa koşa oraya gidiyor: Turistler akın etmeden kışın tadını çıkarın

Kastamonu’da yer alan bu doğa harikası yer Türkiye’nin tek Korunan Alan Sertifikalandırma Sistemi Sertifikasına sahip olan alanı. Görenlerin güzelliği karşısında büyülendiği bu yerde kendinizi doğaya teslim edebilir ve temiz havanın keyfinin çıkarabilirsiniz…

Kastamonu’da bulunan ve Türkiye’nin tek Korunan Alan Sertifikalandırma Sistemi Sertifikasına sahip olan alanı olan Küre Dağları Milli Parkı ve içerisinde bulunan Küre Dağları Ersizlerdere Tabiat Parkı da kış aylarının gelmesiyle birlikte büyüleyici bir güzelliğe büründü.

Tertemiz havası, ahşap köy evleri, doğal yaşamıyla kendine hayran bırakan park, yeşil doğası ve coğrafi güzellikleri ile yerli yabancı tüm turistleri mest ediyor.

kure-daglari-1.jpg

DOĞA TUTKUNLARI İÇİN EN DOĞRU ADRES

Küre Dağları, zengin bitki örtüsü ve yaban hayatıyla ön plandadır. Dağlarında; çam, kayın, meşe, köknar, ladin, ardıç gibi çeşitli ağaç türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda bölgede; yaban keçisi, kurt, ayı, geyik, tilki, vaşak, karaca, tavşan, sincap gibi pek çok yaban hayvanı da yaşamaktadır.

kure-daglari.jpg

Turizm bakımından da önemli bir yeri olan Küre Dağları; doğa yürüyüşü, kamp, bisiklet turu, rafting, kayak, tırmanış gibi aktivitelere de imkan tanıyor. Aynı zamanda Küre Dağları’nda İnözü Kanyonu, Pınarbaşı Şelalesi, Küre Kanyonu, Araç Çayı Kanyonu gibi doğal alanlar da bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN