Kazaların yaşandığı yolun çalışması 5 yıldır bitmedi: 'Ödenek yok' diye ertelenen yolun maliyeti 5,56 milyon TL arttı

Kazaların yaşandığı yolun çalışması 5 yıldır bitmedi: 'Ödenek yok' diye ertelenen yolun maliyeti 5,56 milyon TL arttı

Tunceli-Erzincan karayolundaki 12 kilometrelik bağlantı yolunun 5 yıl önce ihalesi yapıldı. Yoldaki virajların kaldırılması, viyadük yapılarak yolun kısaltılması ve genişletilmesi çalışmaları 5 yıldır 'ödenek yok' gerekçesiyle başlatılmadı. CHP'li Cafer Kırmızıçiçek konu hakkında, "Karayolları için bu meblağ çerez parası ama bir türlü o yol bitmek bilmedi ve bir arpa boyu kadar yol alınmadı" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu doğduğu ilçe olan Tunceli'nin Nazmiye ilçesinin bağlantı yolu 5 yıldır bitirilemiyor. Dar ve virajlı olduğu için kazaların ve ölümlerin yaşandığı yolun iyileştirilmesi için 5 yıl önce ihaleye çıkıldı. İhaleyi alan Sdb Madencilik Yapı Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. yolu henüz tamamlamadı.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre, Tunceli-Erzincan karayoluna sadece 12 km mesafede olan yoldaki virajların kaldırılması ve viyadük yapılarak yolun kısaltılması, genişletilmesi amaçlanıyor. Yolun 5 yıldır bitirilememe nedeninin ise ödenek yetersizliği olduğu ileri sürülüyor.

'YOLUN MALİYETİ 517 MİLYON OLDU'

2018 yılında başlanan Nazımiye-Erzincan yol ayrımı çalışmasının ödenek yetersizliğinden yapılmadığını belirten Nazımiye Belediye Başkanı CHP'li Cafer Kırmızıçiçek, “Halbuki o yol Karayolları için çerez parası ama bir türlü o yol bitmek bilmedi ve bir arpa boyu kadar yol alınmadı” diye konuştu.

İlçe merkeziyle Erzincan yol ayrımına kadar 17 kilometrelik yolun bu sana bitmediği takdirde seneye biteceğinin söylendiğini belirten Kırmızıçiçek, “Yeni atanan valimize bu yolla ilgili durumu söyleyerek yolun bitmesini talep ettik. Kendisi de bu yolun bitmesi için elinden geleni yapacağını söyledi. 5 yıldır ödenek sorunundan dolayı o yolda bir ay çalışma yapılmasının ardından çalışma yarıda bırakılıyor” ifadelerini kullandı.

123132.jpg

Nazımiye’nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun doğduğu ilçe olduğu için yapılanların kasıtlı bir davranış olduğunu düşünen Kırmızıçiçek sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Genel başkanımızın ilçesinin yolunun bu kadar uzun zaman geçmesine rağmen yapılmamasını kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Bu yolun ilk yapım maliyeti 93 milyondu şimdi ise maliyeti 517 milyon. İlçemizde inanç yerlerimiz var ve buraları yıl boyunca yüzbinlerce insan ziyaret ediyor. Bu yolun bozuk olmasından dolayı da bu ziyaretçilerimizin inanç yerlerine gelmesi çok zor oluyor hatta virajlar dar olduğu için ölümlü kazalar da oluyor. Eğer burada kasıtlı bir durum olmasaydı bu yol çoktan bitmişti. Bu yolun bir an önce yapılması için biz de elimizden geleni yapacağız”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN