Kastamonu’da ormanlık alanlara girişler kapatıldı

Kastamonu’da ormanlık alanlara girişler kapatıldı

Kastamonu Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu yangınlarının önlenmesini amaçladıklarını belirterek yeni bir karar aldıklarını açıkladı. Karara göre 15 Temmuz ile 15 Eylül tarihleri arasında mesire alanlarının dışındaki ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Havaların ısınması ile ormanlık alanda piknik yapanların sayısı da arttı. Yangınları önlemek için yasaklamaya giden Kastamonu Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, ormanlık alanlara giriş ve çıkışların yasaklanmasına dair karar aldı. Alınan karar neticesinde, mesire alanlarının dışındaki ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar yasaklandı. Orman yangınlarının engellenmesi ile ilgili alınan karar neticesinde 15 Temmuz ile 15 Eylül tarihleri arasında mesire alanlarının dışındaki ormanlık alanlara girilemeyecek.


Açıklamalarda bulunan komisyon, "Gerek ilimizde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, gerekse de ilimiz genelinde oluşan aşırı nüfus hareketliliğine bağlı olarak orman yangınlarında artışlar olabileceği düşüncesiyle 15.07.2023 tarihi ile 15.09.2023 tarihleri arasında Kastamonu ili dahilinde Valilik ve kaymakamlıklar tarafından belirlenmiş, tescilli piknik ve mesire alanları dışında piknik yapılmasının, mangal, semaver ve ateş yakılmasının yasaklanmasına, piknik yapılmasına müsaade edilen tescilli mesire alanlarında yukarıda belirtilen tarihler arasında 19.00’dan itibaren ateş, mangal ve semaver yakılması yasak olacak" şeklinde ifade etti.

BUNLARI YAPMAK DA YASAK!

Açıklamalarına devam eden komisyon "Vatandaşlarımızın ormanlara giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, ormanlık alanlar civarında bağ, bahçe temizliği hedefli ateş yakılması, çoban ve avcı ateşi yakılması ve anız yakılmasının yasaklanmasına, ormanlık alanlar civarında yapılacak düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınlarına neden olabilecek havai fişek, niyet balonu gibi yanıcı madde kullanılmasının yasaklanmasına ,vatandaşların bilgilendirilmesine, denetim, kontrol, adli ve idari iş ve işlemlerin Orman Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı yetkili personellerce ilgili mevzuatlar çerçevesinde yapılmasına karar verilmiştir” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN