Kastamonu'da 43 ev alevlere teslim! "En büyük afetlerden birini yaşıyoruz"

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bir köyde başlayan yangında 43 ev küle döndü. Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "En büyük afetlerden birini yaşıyoruz." dedi. Yangın itfaiye ekipleri ve iki helikopterin yaklaşık 5 saatlik çalışmasının ardından kontrol altına alındı.

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Yağcılar köyünde henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın kısa sürede büyüyerek bitişiğinde bulunan evlere de sıçradı. Söndürme ve soğutma çalışmalarının halen devam ettiği bölgede ilk belirlemelere göre 43 ev tamamen yanarken, çok sayıda büyükbaş hayvan öldü. Rüzgarında etkisiyle büyüyen yangında mutfak tüpleri de adeta bomba gibi patladı.

7990378.jpg

YANGIN 5 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINDI

Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine köye çok sayıda itfaiye ve arazöz ekibi sevk edildi. Çankırı, Çorum gibi bölge il ve ilçelerden de gelen destekler ve Ankara’dan iki helikopterin söndürme çalışmalarına katıldığı yangın yaklaşık 5 saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alınabildi.

7989849.jpg

YANGININ NEDEN ÇIKTIĞINA DAİR BİR BİLGİ YOK

Yangın sonrasında Kastamonu Valisi Meftun Dallı, yangın yerine gelerek incelemelerde bulundu. Köyde 230 hanenin bulunduğunu belirten Dallı, 43 evin tamamen yandığını belirtti. Şu an itibariyle yangının kontrol altına alındığını söyleyebiliriz. Başka bir yere sirayet etme durumu şu anda kalmadı. Şükür can kaybımızın ya da kayıplarımız artması ihtimali şu an için yok. Evlerimiz boşaltıldı, vatandaşlarımız evlerinden zamanında çıkmışlar. Yarın yapacağımız çalışmalarla daha net rakamlar ortaya çıkacaktır. Allah beterinden esirgesin. Şu an itibariyle yangının neden çıktığına dair bir bilgi yok ama içerisinde oturulan bir evden yangının çıktığı söylendi. Arkadaşlarımız teknik incelemelerini yaptıktan sonra daha net bir bilgi yarın ortaya çıkacaktır” dedi.

7990593.jpg

"TOSYA'DA EN BÜYÜK AFETLERDEN BİRİNİ YAŞIYORUZ"

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil yangına ilişkin yaptığı açıklamada "Tek temennimiz can kaybının olmaması. Tosya'da en büyük afetlerden birini yaşıyoruz. Rabb'im daha beterinden korusun." ifadelerini kullandı.

7990437.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN