İlkokul diploması mezun olduğu lisede hediye edildi

İlkokul diploması mezun olduğu lisede hediye edildi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ortaokul ve liseyi okuduğu İnönü Anadolu Lisesi’ndeki Kariyer Günleri programına katıldı.

Başkan Tugay’a kayıt sırasında verdiği ilkokul diploması takdim edilirken duygu dolu anlar yaşadı. Törende konuşan Başkan Tugay, “Bu okulun kimliğini taşımak, mezunu olmak büyük bir gurur. Bu gururu taşımak ve büyütmek için öğrenci ve mezunlarına düşen görevler var. Ben çıtayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seviyesine çıkarabildim daha yukarıya çıkarmak sizin göreviniz olsun” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ortaokul ve lise eğitimi gördüğü Karabağlar İnönü Anadolu Lisesi’nde Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğine katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Tugay, Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Dr. Zafer Levent Yıldır ile birlikte okul müdürü Nurgül Bodur ve okul yöneticileri tarafından karşılandı.

İlkokul diploması sürprizi

Program başlamadan önce Başkan Tugay bir sürprizle karşılaştı. Tugay’ın kayıt olurken okula teslim ettiği 1977 tarihli ilkokul diploması Müdür Nurgül Bodur tarafından tekrar kendisine takdim edildi. Duygulandığı gözlenen Başkan Tugay zihninde kalan anıları da paylaştı.

Çocukluk hayali pilot olmaktı

Samimi sohbet sırasında konuşan Başkan Tugay, “Lise son sınıfa kadar pilot olmayı düşünüyordum. Bir gün matematik öğretmenimiz tek tek sordu. Benim dışımda herkes doktor olmak istiyordu ama o sınıftan da tek doktor ben oldum. Kimse pilot olmadı. O dönem hava harp okulu sınavına girmek için veli onayı gerekiyordu. Annem de babam da onay vermedi” dedi. Öğrencilere ‘okul arkadaşlarım’ şeklinde hitap eden Başkan Tugay, kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen öğrencileri kırmadı. Başkan Tugay tören alanına yürürken iki öğrencinin org ve kemanla sunduğu müzik ziyafetini dinledi.

Tugay: “Benim için burada bulunmak büyük onur”

Törende konuşan Başkan Tugay, öğrencilik hayatı ile ilgili bilgiler paylaştı. Başarılı bir öğrencilik hayatı geçirdiğini, arkadaşlarına yardımcı olduğunu ve öğretmenleriyle her daim iyi ilişkiler kurduğunu aktaran Başkan Tugay, “41 yıl önce buradan mezun oldum. Okulumuzun kuruluşunun 50’nci yılında İzmir’in 35’inci belediye başkanı olarak bu ortamda bulunmak benim için büyük bir onur. Burası benim okulum. Baktığım zaman her şeyiyle insana huzur veren, gurur veren bir okul olduğunu, hala bu kimliğini devam ettirdiğini, değerli müdürümüzle, hocalarımızla emin ellerde olduğunu görmekten çok mutlu oldum. Ben de bir öğretmen çocuğuyum. Öğretmenlerimizin hakkının ödenemeyeceğini söylemek isterim. Bahçenin her bir köşesinde, okulun içinde de ayağımın basmadığı yer yoktur. Hem ortaokulu hem liseyi bu binada, bu bahçede yaşamış bir İnönü Lisesi mezunu olarak binlerce anının zihnimde canlandığını ve bunun da ister istemez beni duygulandırdığını söylemek isterim. Şu anda buradaki çocuklardan birisi belki bir gün bu şehrin büyükşehir belediye başkanı olabilir. Çok özel, sorumluluk isteyen görevlerde, belki daha üst makamlarda da olabilir. Bakarsınız dünya tarihinde de önemli bir insana dönüşebilir” dedi.

“Bu ülkenin evladı olmaktan onur duyun”

Gençlere eğitim hayatları süresince önemli tavsiyelerde de bulunan Başkan Tugay, şunları söyledi:

“Okulumda mutlu bir öğrencilik geçirdim, hocalarım tarafından hep sevildim. Törenlerde şiir okuyan, konuşma yapan çocuklardan biriydim hep. Ben bu okulda başarılarla, mutluluk ve huzurla yaşadım. Şu anda da büyük bir sevgi ve saygıyla bağlıyım bu okula. Kendimi bu okulun bir öğrencisi olarak hissediyorum. Ama size bu okuldan mezun olmuş bir büyüğünüz olarak, hayatta bazı başarılara ulaşmış bir okul arkadaşınız, ağabeyiniz olarak tavsiyem; okulunuzu iyi hatırlamanız, ileride arkadaşlıklarınızı da sağlam bir şekilde korumanız için her bir arkadaşınıza özen göstermeniz. Mümkün olduğunca birbirinize destek olun. İzmir İnönü Liseli olmak bence çok büyük gurur duyulması gereken bir şeydir. İzmir’in çok güzel okulları var. Bu okulun kimliğini taşımak, mezunu olmak ve ifade etmek büyük bir gurur. Bu gururu taşımak ve büyütmek için öğrenci ve mezunlarına düşen görevler var. Ben çıtayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seviyesine çıkarabildim daha yukarıya çıkarmak sizin göreviniz olsun. Hayatınızdaki en önemli şey sağlıklı, mutlu ve sevdiklerinizle birlikte olmanızdır. Her insan başarılı, zengin, güçlü olmak ister ama mutluluğun ve sağlığın yanına üçüncü bir şey koyacak olsak ben onurumuzu korumak olduğunu söylemek isterim. Bu onur hem bu milletin mensubu olmanın hem İzmirli olmanın onurudur hem de İzmir İnönü Liseli olmanın onurudur. Bu kimliklerinize sonuna kadar sahip çıkmanızı isterim. Çünkü milletimiz ne kadar daha yukarıda olursa o milletin mensubu olmaktan hepimiz daha mutlu oluruz. Şehrimiz ne kadar gurur duyulası örneklerle dolu olursa İzmirli olmaktan o kadar gurur duyarız. Ve İnönü Lisesi mezunları ne kadar büyük işler yaparsa ne kadar bu ülkeye, dünyaya, insanlığa, iyiliğe dair ne varsa ne kadar katkı verirse o kadar gurur duyarız. Ben şimdiden hepinizin çok başarılı bir hayat hikayesi olacağına inanıyorum. Sizler de inanın. Her biriniz birbirinizden değerli, özel, pırıl pırılsınız. Eğer herhangi bir noktada bana ihtiyacınız olursa da gücüm yettiğince yanınızda olacağıma söz veriyorum. Kalbimde yeriniz çok ayrı” ifadelerini kullandı.

“Baharı Büyükşehir Belediye Başkanımız önderliğinde Türkiye’ye yayacağız”

Karabağlar Belediye Başkanı Kınay ise düzenlenen etkinliği çok güzel bulduğunu belirtti. Kınay, “Bahar günlerini Karabağlar’da hep birlikte büyüteceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’ın önderliğinde de bu yolculuğumuzu İzmir’den Türkiye’nin her yerine yayacağız. Bütün güzelliklerin umutla büyümesini diliyorum” şeklinde konuştu.

2278 numaralı mezun Tugay

Gelecek vadeden mesleklere yönelmeleri konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulunan Okul Müdürü Nurgül Bodur, devrin alın teri yanında akıl terini de gerektirdiğini belirtti. Müdür Bodur, “Bugünlerde 50’inci yılını kutladığımız İnönü Anadolu Lisesi yetiştirdiği bilim insanı, siyasetçi, sanatçı ve sporcularla ülkemize hizmet etmektedir. Bunun en güzel örneklerinden biri okulumuzun 2278 numaralı mezunu, güzel İzmirimizin belediye başkanı Sayın Cemil Tugay’dır. Kendisi, kariyer yolculuğunuzda siz gençlere ilham verebilmek amacıyla bizlerle.

Açılış konuşmaları sonrasında vals ve halk oyunları gösterilerini izleyen Başkan Tugay üniversiteler tarafından kurulan stantları tek tek gezdi ve okul bahçesinden ayrıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN