Hurdadan alıyor 1 milyon liradan satıyor! 45 yıllık tamircinin onaramadığı araç yok: 6 ayda tamamlayıp paranın belini kırıyor

Hurdadan alıyor 1 milyon liradan satıyor! 45 yıllık tamircinin onaramadığı araç yok: 6 ayda tamamlayıp paranın belini kırıyor

Ordu’da bir tamirci önceden askeriyede kullanılan arazi araçlarını hurdadan alıyor 1 milyon liradan satıyor! 6 ayda araçları off-road için uygun hale getiren tamirci paranın belini kırıyor…

Ordu’da 45 senedir tamircilik yapan ve sanayi sitesinde dükkanı olan Turgut Karapestil, askeriyede kullanılan arazi tipi araçları ihale yolu ile satın aldıktan sonra yeniliyor.

Çoğunluğu kullanılmaz ve hurda olan araçları Makine Kimya Enstitüsü’nden (MKE) aldığını söyleyen Karapestil, yaklaşık 6 aylık sürede bakımını tamamladığı aracın 1 milyon TL’ye geri satıldığını aktardı.

orduda-askeriyeden-arac-alan-tamirci-3.jpg

HURDADAN ALIP YENİLİYOR

Hurda olarak aldığı araçları bir takım aşamalardan geçirdiğini söyleyen Turgut Karapestil, “Önceden MKE’den ihale usulü alıyorduk ancak şuanda orada bitti, şu anda yeniden askeri ihalelere giriyoruz. Oradan temin ettiğimiz cipleri onararak yeniden piyasaya kazandırmaya çalışıyoruz. Bunlar ömrünü tamamlamış oluyor, hurda olarak satın alıyoruz. Kaporta, boya, motor ve alt bakıma ihtiyacı oluyor. Bunları tamamlayıp hazır hale getiriyoruz” dedi.

orduda-askeriyeden-arac-alan-tamirci-2.jpg

MÜŞTERİNİN ZEVKİNE GÖRE TASARLIYOR

Genellikle araziye uyum sağladığı için tercih edilen araçları müşterinin zevki ve bütçesine göre tasarladıklarını belirten Karapestil, “Müşterilerimizin zevkine göre aksesuarlı olarak yapıyoruz. Bu araçlarda makas yerine yaylı sistem olduğu için off-road aracı olarak da çok tercih ediliyor. Arazi yapısını da uygun araçlar olduğu için tercih ediliyor” ifadelerini kullandı.

orduda-askeriyeden-arac-alan-tamirci-1.jpg

PARÇA FİYATLARI ARACIN FİYATINI ETKİLİYOR

Aracın tüm işlemleri bittikten sonra 300.000 TL ile 1 milyon TL arasında fiyata satıldığını söyleyen Karapestil parça fiyatlarına dikkat çekerek, “Parça fiyatları da biraz yükseldi. Araba belki 300 bin lira ama üzerine 600 bin liralık parça eklenebiliyor. Bir aracın yapılması 5-6 ay kadar sürüyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN