Girenin 'yardımsız' çıkamadığı mahalle: Bu tabela saatlerce yürütüyor

Girenin 'yardımsız' çıkamadığı mahalle: Bu tabela saatlerce yürütüyor

Trabzon'da Çifteköprü Mahallesi'nin girişinde bulunan bir tabela görenleri şaşkına çeviriyor. Tabelada tüm yönler Çifteköprü Mahallesi'ne çıkarken bölge sakinleri dışarıdan gelenlerin doğru yolu bulmak için ter döktüklerini belirterek "Tabela açık adresi gösterilmesi için yazıldı ancak yine de yolu karıştıranlar oluyor. Günde neredeyse 10 kişiye yol tarif ediyorum" ifadelerini kaydetti.

Trabzon'nun Köprübaşı ilçesinde yol üzerinde bulunan bir tabela dışardan gelenlere zor anlar yaşatıyor. Çifteköprü Mahallesi'ne yolun hem sağ tarafından hem de sol tarafından gidilir şeklinde okla göstermesi şaşkınlığa neden oluyor.

Çevre sakinlerinden Mustafa Öztürk, dışardan gelenlerin bazen yolu şaşırdığını kaydederek, "Mahallemiz çift mahalle, biri alt, biri üst kısımdan oluşuyor. Genellikle dışardan gelenler bazen yolu şaşırıyor, biz de kendilerine yolu tarif ediyoruz. Dolayısıyla mahallenin tam yabancısı olanlar için yolu bulmak da zor olabiliyor" dedi.

7385338.jpg

MAHALLEYE İKİ YOLDAN DA GİDİLİYOR

Her gün 10 kadar kişiye yolu tarif ettiğini belirten çevre sakinlerinden Mürsel Kaya, mahalleye iki yoldan da gidildiğini belirterek, "Çifteköprü mahallesine iki yoldan da gidilir. Dolayısıyla yol, üst tarafta yine Çifteköprü mahallesinde birleşiyor.

7385339.jpg

YOL 3 KİLOMETRE SONRA BİRLEŞİYOR

Tabelada iki ayrı yöne Çifteköprü yazısı olması yolun hem yolun sağından hem de yolun solundan gidilmesi için. Çifteköprü mahallesine gitmek isteyen genellikle bana soruyor. Sormayanlar ise yolun yukarı kısmına kadar gidip tekrar geri dönerek bu defa bana soruyor.

7385340.jpg

Dolayısıyla günde 10 kadar kişiye yolu tarif ediyorum, herkes beni tanıyor. Tabela açık adresi gösterilmesi için yazıldı ancak yine de yolu karıştıranlar oluyor. Buradan gidip geri dönenlere, neden giderken sormadın dediğimde o zaman da bana yanlış yaptım diyorlar. Daha sonra yolu tarif ederek istediği yere gönderiyorum. Yol yaklaşık 2-3 kilometre yukarıda birleşiyor" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN