Esnaf Odası Başkanı'nı dahi şaşırtan zam talebi: Piyasadaki insanlar duysun dudakları uçuklar

Esnaf Odası Başkanı'nı dahi şaşırtan zam talebi: Piyasadaki insanlar duysun dudakları uçuklar

Edirne'de esnafın 'zam' talebi EDESOB Başkanı Kemal Cingöz'ü bile şaşırttı. Talebe ilişkin 'Piyasadaki insanlar duysa dudağı uçuklar" diyen Cingöz son dönemlerde başta gıda ürünlerinde olmak üzere ciddi bir artışın olmadığını ancak esnafın yüzde 100 oranında taleple geldiğini aktardı. Cingöz tüm talepleri reddettiklerini söyleyip "Sen 50 liralık ürüne 80-100 TL istiyorsan tabii ki burası da noter makamı değil, geleni onaylasın" dedi.

Vatandaşlar son yıllarda iğneden ipliğe gelen zamlarla mücadele ediyor. Yaşam maliyetleri her geçen gün artarken esnafın zam talebi Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı'nı bile çileden çıkardı.

Başkan Kemal Cingöz, bugün yaptığı açıklamada, bazı esnafın afaki zam talepleri olduğunu söyledi. Oda yönetiminin, gelen zam taleplerini reddettiğini ifade eden Cingöz, esnafın kabul edilir talepleri olmadığının altını çizdi.

turist-sayisi-artarsa-esnafa-faydali-olur.jpg

Kemal Cingöz

YÜZDE 100’E YAKIN ZAM TALEBİ

Cingöz, şunları kaydetti:

"Bizim burada yapmış olduğumuz toplantıya çok ciddi manada talep geldi ama gelen taleplere ben baktığım zaman samimi olarak söylüyorum piyasadaki insanlar duysun dudakları uçuklar. Onun için hepsini reddettik. Makul taleplerle gelmemişler.

Özellikle gıda ürünlerinde son dönemlerde ciddi bir artış yok. Türkiye’de piyasada artışlar var. Peynirde ciddi bir artış var, kim kaça bulursa satıyor zeytin ona keza ama ete baktığın zaman ete son zamanlarda böyle et ürünlerine verilecek gibi zam yansıması yok. Yemeklerde kullanılan etlere zam verilecek gibi bir artış yok. Ne oldu da yüzde 100’e yakın zam talebi geldi.

'NOTER MAKAMI DEĞİLİZ GELENİ ONAYLAYALIM'

Tuvaletçisinden oto parkçısına kadar... Bir de kabul edilir bir talep değil. Onun için biz de reddettik yönetim olarak. Burada yılbaşı ne kalmış, 50 gün sonra yılbaşında asgari ücrete bir zam gelecek. Bu arada bilmiyorum doğal gaza, elektriğe zam gelir mi gelmez mi, bu hükümetin bileceği iş. Bunlara zam gelirse o zaman makul bir şekilde taleplerini karşılarız esnafın ama şu anki istedikleri talepler gerçekten samimi söylüyorum hiç kabul edilir tarafı yok. Yüzde 10 gibi bir fark 50 TL olana 55 TL isteseler verebilirdik. Sen 50 liralık ürüne 80-100 TL istiyorsan tabi ki burası da noter makamı değil, geleni onaylasın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN