Edirne'deki balık ölümlerine DSİ incelemesi

Edirne'deki balık ölümlerine DSİ incelemesi

Edirne'de çektik hasadı döneminde Meriç Nehri'ne su pompalandı. Gelen suyla beraber onlarca balık sulama kanalında yaşamaya başladı. Ancak sulama döneminin bitmesiyle kuruyan kanalda yüzlerce balık öldü. Havuzda inceleme yapan ekipler sulama kanalının temizlenmesi için talimat verirken bazı vatandaşların balıkların yemesi için havuza ekmek attıkları görüldü.

Edirne'de bir sulama kanalında yüzlerce balığın ölümü tedirginlik yarattı. Abdurrahman Mahallesi Sulama Kooperatifince kullanılan sulama kanalının terfi havuzundaki balıkların yüzeyde hareketsiz durduğunu görenler, durumu DSİ. 111. Şube Müdürlüğü yetkililerine bildirdi.

7858102.jpg

Havuza gelerek inceleme yapan yetkililer, ölen balıkların temizlenmesi için sulama kanalını işleten kooperatife talimat verdi.

7858106.jpg

HAVUZA EKMEK ATTILAR

Yetkililer, Meriç Nehri'nden pompayla çekilen suyla kanala ulaşan balıkların, su seviyesinin düşmesiyle terfi havuzunda toplandıklarını, su akışının durmasıyla da oksijensiz kalarak öldüklerini ifade etti.

7858104.jpg

Bazı vatandaşların kanala ekmek attığı görülürken bazı vatandaşlar ise, durumun her sene tekrar ettiğine dikkat çekerek, hem görüntüden hem de kötü kokudan olumsuz etkilendiklerini belirtti.

7858111.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN