Edirne'de hırsızların rahatlığı pes dedirtti! Önce çaldılar sonra yemek yediler

Edirne'de hırsızların rahatlığı pes dedirtti! Önce çaldılar sonra yemek yediler

Edirne'nin Talatpaşa mahallesine gelen 2 hırsız rahatlıklarıyla pes dedirtti. Tahtakale Caddesi'ndeki bir mağazanın cam kilidini açıp içeri giren hırsızlar önce deneyip beğendikleri kıyafetleri çaldı. Sonra mağazayla bağlantılı olan pide fırınında yiyip içti. O anlar güvenlik kamerasına böyle yansıdı.

Edirne'de yaşları 18'den küçük olduğu tespit edilen 2 hırsız, giyim mağazasında ve pide fırınında önce hırsızlık sonra keyif yaptı.

Tahtakale Caddesi'nde bir giyim mağazası ve bitişindeki pide fırınını işleten Davut ve Merve Öztürk çifti önceki gece işletmelerinde hırsızlık yaşandığını fark etti. Güvenlik kamerası kayıtlarını izleyen Öztürk çifti 2 kişinin önce giyim mağazasının cam kilidini açıp içeri girdiğini, ardından erkek kıyafetlerini tek tek denediğini, beğendiklerini yanlarına alıp, bir kısmını da giydikten sonra ara bölmeyle ayrılan fırına geçtiği, burada da para ve değerli eşya arayıp, ton balığı yiyip meşrubat içtikten sonra ayrıldıklarını fark etti.

7564547-1.jpg

TUTUKLANDILAR

İhbar üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelilerin İ.B ve E.T olduğunu tespit etti. Şüpheli kişiler yapılan çalışmayla göz altına alındı. İ.B. ve İ.T., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede, sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

İkilinin aynı gece bir büfeden sigara ve kredi kartları, restoranın mutfağından et, iki gece önce de bir apartmandan bisiklet ve kıraathaneden 2 bin 500 lira çaldıkları tespit edildi.

7564542.jpg

'40 DAKİKA FALAN OYALANMIŞLAR'

İşletme sahibi Merve Öztürk, görüntüleri izlediklerinde şaşkına döndüklerini belirterek, "Kamera görüntülerine ulaştığımızda birçok kıyafeti, üstlerine deneye deneye aldıklarını gördük. Gayet profesyonel, gayet rahat bir şekilde ürünlerimizi çaldıklarını gördük. Sonra iki dükkanımız bağlantılı olduğu için yan taraftaki pide fırınımıza geçmişler. Orada dolabın içerisinde eşimin değerli bir kol saati vardı, kasada bulunan ufak tefek bozuk paraları aldıklarını tespit ettik." dedi. Pide fırınında buldukları gıdaları tüketmeye çalıştıklarını, ton balığı açtıklarını ve meşrubat içtiklerini şaşkınlıkla anlatan Öztürk ifadelerine şu sözlerle devam etti: "Ama gayet rahatlarmış, 40 dakika falan oyalanmışlar. Hem yemek yemişler hem de normal bir mağazaya giriyormuş gibi üstlerine deneye deneye beğendiklerini alıp, sonra çıkıp gitmişler"

7564546.jpg

'EDİRNE GİBİ YERDE BUNLARI YAŞAMAK ÇOK ÜZÜCÜ'

Olaydan üzüntü duyduklarını belirten Öztürk, "Edirne gibi güvenli zannettiğimiz bir şehirde de bunları yaşamak bizim için çok üzücü. Sonuçta ekonomik sıkıntılar da artık yaşıyoruz çünkü biz küçük esnafız. Ayakta zaten zor dururken bir de bu tarz şeyler yaşamak bizi üzüyor" dedi. Şikayetçi olduklarını ama yaşları küçük olduğu için olayın nasıl sonuçlanacağını bilmediğini ifade eden Öztürk, "Sonuçta gidenler geri gelmeyecek. Keşke yaşamasaydık" şeklinde konuştu.

7564544.jpg

7564552.jpg7564556.jpg7564555.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN