Edirne'de barajlar alarm veriyor: Su seviyesi yüzde 15'e düştü

Edirne'de barajlar alarm veriyor: Su seviyesi yüzde 15'e düştü

Kuraklık nedeniyle doluluk oranları her geçen gün azalan Edirne kent merkezine içme suyu sağlayan Kayalıköy Barajı'ndaki doluluk oranı yüzde 15'e düştü. Belediye, vatandaşlara gönderdiği mesajda su tasarrufu çağrısında bulundu. Öte yandan Meriç, Tunca ve Ergene nehirlerinin su seviyesi ise haziran ayından bugüne yarı yarıya azaldı.

Her geçen gün artan kuraklık yeni tedbirleri de beraberinde getiriyor. Kış aylarından bu yana yeterli yağış almayan Trakya'da kuraklık ve aşırı sıcaklıklar nedeniyle su kaynakları hızla kuruyor. Edirne'ye içme suyu sağlayan Kırklareli'ndeki Kayalıköy Barajı'nda su seviyesinin azalmasıyla birlikte yetkililer harekete geçti.

Edirne Belediyesi telefon mesajıyla halka tasarruf çağrısı yaptı.

'GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM'

Belediye tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"İlimiz ve bölgemizde aşırı yüksek seyreden hava sıcaklıkları sonucu yaşanan kuraklık sebebiyle içme suyu ihtiyacını karşıladığımız Kayalıköy Barajında doluluk oranı yüzde 15 seviyesine inmiştir. Bu sebeple önümüzdeki günlerde su sıkıntısı yaşanmaması için suyumuzu tasarruflu kullanalım. Geleceğimize sahip çıkalım."

MERİÇ NEHRİ 110 METREKÜTEN 38 METREKÜPE DÜŞTÜ

Öte yandan Bulgaristan’da doğup Saros Körfezi’ne dökülen Meriç Nehri'nin 1 Haziran'da 110 metreküp olarak ölçülen debisi de bu sabah 48 metreküp olarak ölçüldü.

Tunca Nehri’nin haziran ayında 13 metreküp olarak ölçülen debisi de 3 metreküpe geriledi. Ergene Nehri’nin debisi ise haziran ayından bugüne 9 metreküpten 7 metreküpe indi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN