Edirne için felaket uyarısı! Vatandaşlara çağrı: Tedbirinizi alın

Edirne için felaket uyarısı! Vatandaşlara çağrı: Tedbirinizi alın

Edirne için yetkililerden felaket uyarısı yapıldı! Vatandaşlara yapılan çağrıda "Tedbirinizi alın" notu geçildi! Hava şartları bu şekilde devam ederse tehlike giderek büyüyecek! İşte, Edirne'de büyüyen felaket...

Son zamanların en kurak yıllarından birisini geçiren Edirne'de durumlar kötüye gidiyor. Geçtiğimiz haftalarda başlayan yağışlar beklenilen su birikintisini karşılayamadı. İçme suyu sağlayan Kadıköy Barajı hakkında Keşan Belediyesi'nden açıklama geldi. Keşan Barajı yaklaşık olarak 56 milyon metreküp kapasiteye sahip. Kuraklığın sebebiyle doluluk oranı yüzde 4'e kadar düştü.

EDİRNE'DE KRİTİK SEVİYE

Kasım - Aralık aylarında kuvvetli yağışların etkisiyle, kritik miktarda su bulunduran baraj dolmak bilmedi. Belediyeden gelen açıklamaya göre, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran, yağmurların beklediği etkiyi sağlamadığını paylaştı. Sıcak ve kurak geçen yaz aylarının ardından su seviyelerinin aşırı düştüğü duyuruldu.

thumbs-b-c-a87cb5c96ed0babd2df6ad5adc832164.jpg

TEDBİRİNİZİ ALIN

Başaran'ın açıklamalarına göre, baraj doluluk oranı yüzde 4 ile son yılların en düşük seviyesine gerileme kaydetti. Son günlerde yaşanan kuvvetli sağanak yağışların ardından baraj 1 milyon 100 bin metreküp su ile doldu.

Doluluk oranı 3 milyon 400 metreküpe yükselen baraj yüzde 6 oranında doldu. Son günlerde etkili olan yağışlar Kadıköy Barajı'nı etkilemedi. Kritik seviyede olan baraj hakkında vatandaşlara tasarruf çağrısı yapıldı. Felaket uyarısı yapılan vatandaşa aynı zamanda, "Tedbirinizi alın" notu verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN