Düzce'de yaşanan sel sonrası bakanlık harekete geçti: O ailelere 5 bin lirayı bulan destek verilecek

Düzce'de yaşanan sel sonrası bakanlık harekete geçti: O ailelere 5 bin lirayı bulan destek verilecek

Düzce'de yaşanan sel felaketi bölgede hayatı olumsuz etkilerken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bölgedeki acil ve temel ihtiyaçların karşılanması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, ilk etap için iki milyon liralık kaynak aktardıklarını bildirdi.

9 Temmuz günü Düzce'de meydana gelen sel felaketi bölgede hayatı neredeyse durma noktasına getirdi. Büyük maddi hasarların oluştuğu bölgede hayatı normale döndürmek için çalışmalar başladı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, sel felaketinden etkilenen vatandaşları yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

yeni-proje-76.jpg

"5 BİN LİRAYA KADAR NAKDİ DESTEKTE BULUNACAĞIZ"

İlk tespitler doğrultusunda, 13 mahalle ile 24 köyde bulunan 400'ü aşkın hanenin sel felaketinden etkilendiğini belirten Göktaş, "Hasar tespit çalışmaları devam ederken, afetten etkilenen hanelerin acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için hane başına 5 bin liraya kadar nakdi destekte bulunacağız. Bu kapsamda Düzce'de yaşanan sel felaketinin ardından acil ve temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, ilk etapta 2 milyon lira kaynak aktardık." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN