Büyükşehirde yaşayanlar kıskandı! O ilimizde mezar bedava ekmek 5 lira: Bu şehirde yaşayanlar gül gibi geçinip gidiyor

Büyükşehirde yaşayanlar kıskandı! O ilimizde mezar bedava ekmek 5 lira: Bu şehirde yaşayanlar gül gibi geçinip gidiyor

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde yaşayanlar kıskanacak! O ilimizde ekmek 5 lira, mezar ise bedava! Bu şehirde yaşayanlar gül gibi geçinip gidiyor...

Sivas'ta ekmeğin bazı büfelerde 5 lira fiyatla satılması ve kent merkezindeki mezar yerleri ile cenaze işlemlerinin ücretsiz olması, büyükşehirlerde yaşayan insanların dikkatini çekiyor. Büyükşehirlerde 8 ila 10 lira arasında değişen fiyatlarla satılan ekmek, Sivas'ta bazı büfelerde 5 lira olarak müşterilere sunuluyor. Kentteki bu uygulama, özellikle ekonomik sıkıntılarla mücadele eden vatandaşlar arasında olumlu bir yankı buluyor.

"BEN KAR EDEBİLİYORSAM HERKES EDEBİLİR"

Ekmeğe zam yolda! Yılbaşı için zam sinyali verildi, simitten sonra ekmek de cep yakacak

Sivas'ta faaliyet gösteren bir büfe sahibi olan Yağız Çakmak, somun ekmeğini 5 liradan satışa sunarak halka hizmet etmeyi amaçlıyor. Çakmak, yaklaşık iki yıldır piyasa fiyatlarının altında satış gerçekleştirdiklerini belirterek, Sivas'ta 7 liraya satılan ekmeği 5 liradan müşterilere sundukları için talebin yoğun olduğunu ifade etti. Çakmak, "Birkaç yıldır biz ekmek fiyatını Sivas'ta piyasasının altında satıyoruz. Şu an İstanbul gibi büyükşehirlerde ekmek fiyatı 10 lirayken bizde 5 liradan satılıyor. Sivas'ta birçok yerde 6 buçuk liraya satılırken bizden 5 liradan satışa sunuluyor. Ekmeklerin gramajı 220 ile 230 arasında oluyor. Talep olarak yoğun bir talep alıyoruz. Birkaç yıldır halka hizmet olması için elimizden geldiğince Sivas piyasasının altında bir fiyatla satıyoruz. Yılbaşından sonra ekmeğe zam geldi şu an Sivas'ta 7 liradan satışa sunanlar var. Ben 5 liradan satıyorum, ben kar edebiliyorsam herkes kar edebilir, onları da ucuz fiyattan satmaya davet ediyorum. Fiyatın düşük olduğunu görenler gramajın düşük olduğunu düşünüyor. Ancak standart gramında satışa sunuyoruz, fiyatı da düşük tutarak vatandaşı koruyoruz" şeklinde konuştu.

Bu adım, müşteriler arasında olumlu bir etki bırakmış gibi görünüyor. Bir müşteri, "Ekmeğin ucuz olması bizim işimize geliyor. İsteriz ki her tarafta böyle ucuz olsun. Uzun zamandır buradan ekmek alıyorum, gram olarak düşük mü bilmiyorum ama buradan memnunum" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN