Belediyede yüzde 77'lik zam: En düşük maaş 37 bin lira

Belediyede yüzde 77'lik zam: En düşük maaş 37 bin lira

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, yüzde 66,77 zam yapılan belediye çalışanlarına bir ek zam daha yapıldığını açıkladı. Bu şekilde yüzde 77'lik zam yapıldığını belirten Söğüt, "İkramiyeleri ve bayram paralarını da eklediğimizde çalışanlarımızın giydirilmiş en düşük maaşı da 37 bin TL olmuş oldu" dedi.

Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, belediye çalışanlarına yönelik yaptıkları zam açıklamasında, yüzde 66,77 zammın yanı sıra ek bir zam daha yapıldığını duyurdu. Başkan Söğüt, Belediye-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ertuğrul Çınar ve diğer yetkililerle gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından yeni zam oranını kamuoyuna açıkladı.

TOPLAMDA YÜZDE 77'LİK ZAM

Yapılan değerlendirmeler sonucunda yüzde 66,77 olan zam oranına ek olarak ek bir zam yapılmasına karar verildiğini belirten Başkan Söğüt, toplamda yüzde 77,45 zam gerçekleştirildiğini ifade etti.

Başkan Söğüt, enflasyon farkı zammını emekli ve asgari ücretliye yapılan uygulamayı belediye çalışanlarına da uygulama kararı aldıklarını dile getirdi. Yıllık enflasyonun yüzde 64,77 olduğunu ve buna ek olarak yüzde 2 refah payının eklendiğini belirten Başkan Söğüt, çalışanların toplamda yüzde 77,45 zam alacaklarını ifade etti.

8589265.jpg

Başkan Söğüt, en düşük yevmiyeyi bin 96 TL'ye yükselttiklerini ve evli bir çocuk sahibi çalışanın alacağı en düşük maaşın 31 bin 670 TL olduğunu belirtti. Sorumluluk ücretlerinin bu miktarın dışında olduğunu söyleyen Söğüt, ek ikramiyeler ve bayram paraları eklenerek çalışanların giydirilmiş en düşük maaşının 37 bin TL'ye çıktığını ifade etti.

Başkan Söğüt, personelleriyle birlikte 5 yılda birçok başarılı hizmete imza attıklarını vurgulayarak, çalışanlara gayretlerinden dolayı teşekkür etti ve yapılan zammın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN