Ağaç kovuğundan çıkarıyor kapış kapış satıyor! 3 saatte 30 bin TL kazandırıyor: Bu işte para su gibi akıyor

Ağaç kovuğundan çıkarıyor kapış kapış satıyor! 3 saatte 30 bin TL kazandırıyor: Bu işte para su gibi akıyor

Van’ın cevizi ve balı ile ünlü Çatak ilçesinde, 2.800 rakımlı bölgedeki ceviz ağacına yuva yapan arılar vatandaşın gelir kapısı oldu. 3 saatlik emekle çıkardığı balı satan vatandaş, 30.000 TL kazanıyor…

Van’da arıcılıkla uğraşan ve “Arı Adam” olarak tanınan Abdulvahap Semo, Çatak ilçesindeki kovanlardan kaçan arıların yuva yaptıkları ceviz ağacının kovuğundan beş kilo bal çıkardı. Arıcılığın yaygın olduğu Çatak’ta kovanlardan kaçmayı başaran arılar, yerleşim yerlerine uzak olan alanlardaki kaya içleri veya ağaç kovuklarını tercih ederek bal üretebiliyor.

Bu durumu bilen arıcılar da hasat zamanı geldiğinde uzun yollar giderek belirledikleri yuvalardan balları toplayarak satıyor. Bölgede 30 senedir arıcılık faaliyetlerini sürdüren Arı Adam da Çılga Mahallesi’ndeki bir ceviz ağacının kovuğunda bal arılarının yuva yaptığını belirledi.

vanda-agac-kavugundan-bal-cikardi-1.jpg

3 SAATTE 5 KG BAL ÇIKARDI

Yuvanın ağzını motorlu testereyle açan Semo, 3 saatlik çalışmanın ardından 5 kiloyu bulan bal çıkarmayı başardı. Yuvayı bulabilmek için kilometrelerce yol gittiklerini söyleyen Semo, şunları anlattı:

"Yuvadan 3 saatlik çalışma sonucu 5 kilograma yakın organik bal çıkardık. Bu bal az bulunduğu ve dış etkenlere maruz kalmadan üretildiği için kilogram fiyatı 6 bin liraya kadar ulaşan çok değerli ve özel bir baldır. Balın şifasını bilen müşterilerimiz çoğu zaman ilaç niyetine satın alıyor. Talep üzerine her yere gönderebiliyoruz."

vanda-agac-kovugundan-bal-cikardi-1.jpg

Yuvaya ulaştığında hem ağacı hem de arıları güvende tutmaya özen gösterdiğini söyleyen Semo, "Balı aldıktan sonra yuvayı tekrar arının bal üretebileceği şekilde bırakıyoruz. Ağaca zarar vermemek için bir kapak açmıştık. İçini temizleyip, yeniden kapağı uygun şekilde kapattık. Arının bir kısmını da kovana bırakarak güvene aldık.

vanda-agac-kovugundan-bal-cikardi.jpg

Yuvadaki bal hem ilaçsız hem de el değmeden üretildiği için nadir bulunan bir baldır. Tespit ettiğimiz yuvalar 2 bin 800 rakımda yer alıyor. Ağaç balının kaya balından farkı yok. İkisi de kovandan kaçan arıların güvenli bir yuva bulup, buralarda ürettiği organik baldır." Şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN