5 yıl önce küle dönmüştü: 251 hektarlık orman yeniden yeşerdi

5 yıl önce küle dönmüştü: 251 hektarlık orman yeniden yeşerdi

Kastamonu'da 2018 yılında çıkan yangında tahrip olan 251 hektarlık ormanlık alan yeniden canlandı. Zarar gören orman emvalinin kaldırılmasının ardından Ekipler tarafından alana 650 binden fazla fidan dikildi. Yangının ardından geçen 5 yılda dikilen fidanlar alanı yeniden yeşertti.

Kastamonu’nun Araç ilçesinde 2018 yılında çıkan yangında zarar gören 251 hektarlık orman alanına yeniden hayat geldi. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yangının söndürülmesinin ardından başlatılan çalışma ile yanan alanda temizleme çalışması başlatıldı. Zarar gören orman emvalinin kaldırılmasının ardından alana bölgedeki köylerde yaşayan vatandaşlara hem de yaban hayvanlarının beslenmesine katkı sağlayacak çam fidanları, dikilen badem, ıhlamur, ceviz, akasya ağaçları dikildi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Basın ve İletişim Şube Müdürü Turan Küçük şöyle konuştu:

'AĞAÇLANDIRILMAMIŞ HİÇBİR ALAN KALMADI'

“Kastamonu ili Araç ilçesinde 2018 yılı Ağustos ayında meydana gelen yangında 251 hektar alanımız yanmıştı. 2018-2019 yılları arasında tüm orman emvali kaldırılmıştır. Bu alandaki tüm ormanlar yeniden tesis edilmiş ve 2019 yılında ağaçlandırılmıştı. 251 hektar alanda karaçam olmak üzere sarıçam, badem, ıhlamur, ceviz gibi ağaçlar da ekilmiştir.

ggg.jpg

Hem çiftçilere destek olması sağlanmış hem de yapraklı türlerdeki akasyalar da ekilerek arıcılığın da tanınmasına katkı sağlanmıştır. Bu saha çalışmalarla tamamen yeşertilmiş ve ormanlık alan eski statüsü olan kapalı hale getirilmesi için çalışmalarımız devam etmiştir. Şu an bu orman alanında ağaçlandırılmamış hiçbir alan kalmamıştır. Bu fidanlarımız zamanla büyüyerek eski haline dönüşmesi ile daha verimli ve karışı bir orman olacaktır. Burası hem orman köylümüze destek olacak hem de arıcılığa destek olacaktır."

'650 İLE 750 BİN ARASINDA FİDAN DİKİLDİ'

Bölgenin yaban hayatının desteklenmesine katkı sağlayacağını belirten Küçük, “Bu alan köy ve yayla alanında olduğu için diktiğimiz meyveli türler sayesinde yaban hayvanın beslenmesine destek sağlayacak. Burası yaban hayatın da desteklenmesine katkı verecek. Bu alanda toplam 650 ile 750 bin arasında fidan dikilmiş ve tamamlamalarla desteklenmiştir” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN