Sahte güneş gözlükleri körlüğe yol açabiliyor: Uzmanlar uyarıyor!

Sahte güneş gözlükleri körlüğe yol açabiliyor: Uzmanlar uyarıyor!

Havaların ısınmasıyla birlikte artan güneş ışığının zararlarından korunmak için kullanılan güneş gözlüklerinin kalitesi büyük önem taşıyor. Ancak piyasada bulunan sahte güneş gözlükleri, göz sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Güneş gözlükleri, yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alıyor. Ancak bu gözlüklerin sadece moda amaçlı değil, aynı zamanda sağlık için de önemli bir koruyucu olduğu unutulmamalı. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Remzi Karadağ, sahte güneş gözlüklerinin göz sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekiyor.

GÖZ SAĞLIĞI İÇİN DOĞRU GÖZLÜK SEÇİMİ

Doç. Dr. Remzi Karadağ, "Doğru seçilmiş güneş gözlükleri, zararlı ışınları engelleyerek, katarakt ve benzeri göz hastalıklarının oluşma riskini azaltır ve görme problemlerini önler. Ancak piyasada bulunan sahte güneş gözlükleri, UV koruması olmadan sadece göz bebeğini genişleterek, zararlı ışınların göze daha kolay nüfuz etmesine neden oluyor. Bu durum, körlüğe kadar gidebilecek ciddi sağlık problemlerine yol açabilir" dedi.

whatsapp-image-2024-04-25-at-14-52-06.jpegDoç. Dr. Remzi Karadağ

SAHTE ÜRÜNLERE KARŞI DİKKATLİ OLUN

Sahte güneş gözlükleri, özellikle yaz aylarında yüksek oranda UV ışığına maruz kaldığımız bugünlerde, göz sağlığımız için ciddi riskler taşıyor. Uzmanlar, güneş gözlüğü alırken ürünün üzerinde UV koruma faktörünü gösteren etiketleri aramamız gerektiğini söylüyor. Ayrıca, güneş gözlüklerinin geniş bir koruma sağlayacak şekilde tasarlanmış olması, gözleri yanlardan gelen ışınlara karşı da koruyacaktır.

ÇOCUKLAR İÇİN DE GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ ŞART

Doç. Dr. Karadağ, çocukların yetişkinlere kıyasla daha fazla güneş ışığına maruz kaldıklarını ve bu durumun göz sağlıkları için ekstra riskler oluşturduğunu belirtiyor. Çocuklar için de UV korumalı güneş gözlükleri kullanılması, gelecekte oluşabilecek göz hastalıklarının önüne geçilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN