İsveçliler avuç avuç yiyor, Türkler tadını bile bilmiyor! Demir, sülfür, manganez… Ondan daha zengin içeriklisi yok

İsveçliler avuç avuç yiyor, Türkler tadını bile bilmiyor! Demir, sülfür, manganez… Ondan daha zengin içeriklisi yok

Baharatların insan sağlığı üzerinde hafızadan kemiklere kadar etkisi vardır. Doğru baharatlar tüketildiğinde insan ömrü uzar ve sağlıklı yaşama destek sağlanır. Bu baharatlardan bir tanesi var ki onu İsveçliler avuç avuç yiyor, Türkler tadını bile bilmiyor. İşte, insan vücudu için çok önemli olan o baharat ve faydaları…

Beden yaşlandıkça değişime uğruyor ve sağlıklı yapısını kaybediyor. Ancak doğru ve dengeli baharat kullanımıyla vücudu ayakta tutmak mümkün. Bu baharatlardan biri de kakuledir. Özellikle İsveçlerin avuç avuç tükettiği, tüm yemeklerde kullandığı kakule bizim ülkemizde çok fazla bilinmiyor. Kakule özellikle kahve ve tatlılara aroma vermesi amacı ile kullanılmaktadır.

Kakulenin faydaları ise saymakla bitmiyor. Kakule içerdiği demir, sülfür, manganez, kalsiyum ve potasyum gibi minerallerle soğuk algınlığından mide hastalıklarına kadar pek çok alanda etkilidir. İşte, mucizevi baharat kakulenin faydaları…

kakule-faydalari-1.jpg

KAKULE FAYDALARI

Kakule idrar söktürücü özelliğiyle dikkat çekiyor. Böbreklerde biriken kalsiyumu kaldıran kakule aynı zamanda kan basıncını düşürerek böbrek sağlığını da koruma altına alır. Düzenli kakule tüketimi böbrek, mesane ve idrar sorunlarını ortadan kaldırır.

Bazı araştırmalara göre de kakule kanser hücreleriyle savaşıyor, felçten koruyor, kolesterolü düşürüyor, kalbe iyi geliyor. Diş ve diş etleri için de faydalı olan kakule aynı zamanda hamilelik sürecinde bulantıyı azaltıyor.

kakule-faydalari-2.jpg

Kakule astım, bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı gibi solunum problemleri semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olur. Akciğerlerin içindeki kan dolaşımını artırır. Ayrıca kakule iyi bir balgam söktürücüdür. Balgam söktürücü olduğundan göğüste meydana gelen tıkanıklığı giderir. Nefes almayı kolaylaştırır. İnflamasyona karşı savaşır ve mukozaları çözer. Kakule nezle için kullanılacaksa tozunu burnunuzla içinize çekmelisiniz.

Antiseptik özelliği bulunan kakule, vücudu mikroplara karşı koruyarak akciğerlerimiz için de ayrı bir koruma kalkanı oluşturur. Düzenli kakule kullanımının cinsel gücü artırıcı etkisi olduğu da bilinmektedir.

kakule-faydalari-3.jpg

Kakule bitkisini cilt sağlığı için kullanabilirsiniz. Kakulenin içerisinde uçucu yağlar vardır. Bunlar ciltte oluşan lekeleri temizliyor. Cilt gözeneklerini açarak sivilce, akne oluşumunu engelliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN