Doktor intiharları çalışma şartlarındaki zorluğu gösteriyor

Doktor intiharları çalışma şartlarındaki zorluğu gösteriyor

Son günlerde artan hekim intiharları TBMM gündemine taşındı. İntiharların, doktorların ne kadar zor bir ortamda çalıştıklarını gösterdiğini belirten CHP’li Şeref Arpacı, intiharların acil olarak araştırılıp çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Arpacı, “Sağlık emekçilerini değersizleştiren politikaların ekonomik buhranla birleşmesi sağlıktaki şiddetin zeminini oluşturuyor” dedi.

CHP milletvekilleri son günlerde hekim ve sağlık emekçileri intiharlarındaki artış sebebiyle çalışma koşullarının, onları intihara sürükleyen nedenlerin araştırılması ve alınacak tedbirlerin tespiti için TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi. Geçtiğimiz günlerde üç hekimin aynı gün intihar ettiğini hatırlatan CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Hekimlerin intihar haberlerinin gelmesi ne kadar baskılı ve zor bir ortamda çalıştıklarının göstergesidir. Çok büyük çaba ve umutla tıp fakültesinde okuyan ve doktor olan üstüne üstlük Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) gibi zor bir sınavı aşan hekimlerin intihar haberleri toplumda da soru işaretlerine neden olmakta ve araştırılması ile çözüm bulunması gereken bir konu haline gelmiştir. Toplumda artarak devam eden şiddet iklimi, halkın sağlığını bozan, sağlık emekçilerini yok sayan, tüketen, değersizleştiren sağlık politikaları hem sağlık emekçilerini hem de halkı geçinememeye sürükleyen ekonomik buhranla birleşince; sağlığın fiziksel, zihinsel, toplumsal bütün bileşenleri de zarar görerek sağlık alanlarında şiddete de zemin oluşturmaktadır.

Öte yandan ülkeyi yönetenlere kadar uzanan nefret ve şiddet dili de sağlıkta şiddeti körüklemektedir.”

chpli-arpaci-hekim-intiharlarini-tbmm-gundemine-tasidi-h149403-0f761.jpg

VETERİNER HEKİMLER DE KANUN KAPSAMINA ALINSIN

Veteriner Hekimler Derneği, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veterinerlik Fakültesi’ne bağlı Hayvan Hastanesi’nde 5 Ekim günü 2 veteriner hekim ve 3 stajyer öğrenciye yapılan saldırıya tepki gösterdi. Veteriner Hekimler Derneği Genel Başkanı Gülay Ertürk, “Birçok kimse yine veteriner hekimin adında hekim olarak geçen bir meslek gurubunun uğradığı bu şiddeti, bu mağduriyeti, bu zorbaların, uyguladığı eylemi görmemezlikten geliyor ve ne yazık ki, veteriner hekimler, sağlık çalışanı olarak bile addedilmiyoruz bu ülkede. Bu anlamda çıkarılan kanunların kapsamına bile alınmıyoruz. Çok yazık, çok üzüntü verici. Zorbaların şiddetine uğrayan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Artık lütfen, veteriner hekimlerin de bu ülkede sağlık çalışanı olduğunu ve sağlık çalışanlarına şiddet uygulandığını herkes bilsin. Kanunlar işler olsun ve veteriner hekimler de kanun kapsamına alınsın” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN