Ağzınıza bile sürmeyin: Sigaradan daha zararlı! O kadar masum değilmiş, bakkalda markette satılıyor

Ağzınıza bile sürmeyin: Sigaradan daha zararlı! O kadar masum değilmiş, bakkalda markette satılıyor

Özellikle tatlı niyetine yenilen, spor sonrası enerji vermesi için tüketilen bir gıda ürününün, fazla tüketilmesi halinde sigaradan bile zararlı olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Kahvaltıda sıkça tüketilen ve protein içermesi dolayısıyla sağlıklı olduğu düşünülen fıstık ezmesi, yüksek şeker oranı nedeniyle uzmanlar tarafından tavsiye edilmiyor.

ABD merkezli New York Post gazetesinde yer alan habere göre, kahvaltılık sucuk, pastırma ve hindi füme gibi işlenmiş etler, insan sağlığına oldukça zararlı. Ancak kahvaltıların yıldızı öyle bir besin var ki kendisini gizliyor ama ölçülü tüketilmediği takdirde sağlığınıza sigaradan bile zararlı etkiler bırakıyor.

fistik-ezmesinin-faydalari.jpg

KOLESTEROL HASTALARI YEMEMELİ

Fıstık ezmesi, gerek lezzeti ile, gerekse de sağlık açısından faydaları ile sevilerek tüketilen besinlerden biri. Fıstık ezmesi tek başına tüketilebileceği gibi, başka ürünlerle birlikte de tüketilebilir.

Sağlık açısından pek çok faydası olan fıstık ezmesi, gerek alerjik reaksiyonlar gösterdikleri için, gerekse de başka hastalıklardan ötürü bazı insanlar için zararlı olabilir.

Doktorlar tarafından kolesterol hastalığı olan kişilerin kararında tüketmesi, aşırı tüketmekten kaçınması gerektiği tavsiye ediliyor. Fıstık ezmesinin çok aşırı seviyelerdeki tüketimi, ortaya ciddi riskler ve sağlık sorunları çıkarabilir. Bu yüzden kararında tüketilmesi gerekir.

ŞEKER ORANI ÇOK YÜKSEK

Aynı zamanda fıstık ezmesi yüksek yağ oranlarına sahip olduğu için, aşırı tüketimde kilo alma ya da vücudun çeşitli noktalarında sivilcelenme ve buna benzer cilt sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilir.

Gebelik sırasındaki aşırı tüketimin, bebeğe zarar verme riski de bulunmaktadır. Fıstık ezmesini aşırı miktarda tüketen kişilerde alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN