Nihal Candan tahliye oluyor! Anoreksiyaya hastalığa yakalandığı öğrenilmişti: Annesi sevinçle duyurdu

Nihal Candan tahliye oluyor! Anoreksiyaya hastalığa yakalandığı öğrenilmişti: Annesi sevinçle duyurdu

Son dönemde Dilan Polat ve Engin Polat'ın tutuklanmasının ardından birçok fenomen hakkında soruşturma başlatılmıştı. Bunlardan biri olan Nihal Candan, 5.5 ay önce dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla tutuklanmıştı. Cezaevine gönderilen Nihal Candan için sürpriz bir karar alındı. Anoreksiyaya hastalığa yakalandığı öğrenilmişti... Güzel haberi annesi duyurdu. "Çok mutluyum, evimize güneş doğdu".

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan sosyal medya fenomeni Nihal Candan, zor günler geçirmeye devam ediyor. Cezaevinde anoreksiya hastalığına yakalanarak 37 kiloya kadar düşen Candan, apar topar hastaneye kaldırılmıştı. Yaşananların ardından mahkeme kararını verdi. Güzel haberi annesi sevenlerine duyurdu.

37 KİLOYA KADAR DÜŞTÜ... MAHKEMEDEN FLAŞ KARAR

Dilan Polat ve Engin Polat'ın kara para aklama suçundan tutuklanmasının ardından birçok fenomene soruşturma başlatılmıştı. Bunlara dahil edilen Nihal ve Bahar Candan kardeşler de aynı suçtan tutuklanmıştı. İki kardeş Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne konulurken Nihal Candan, tutuklanmasını protesto etmek için cezaevinde yemek yememeye başladı. Bir süre sonra yeme alışkanlığı bozulan Nihal Candan'a 'anoreksiya nevroza' adı verilen hastalık teşhisi konuldu. Yaşadığı rahatsızlıktan dolayı 37 kiloya kadar düşen Nihal Candan'ın psikolojisinin de bozulduğu öğrenildi. Durumu değerlendiren mahkeme, Candan'ın tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine karar verdi.

yeni-proje-2024-04-26t132024-597.jpg

Nihal Candan'ın bugün saat 17.00'de tahliye edilmesini beklediklerini belirten Candan kardeşlerin avukatı Kasım Ergün, "Dünkü gelişmelerden sonra cezaevinde durumu öğrendikten sonra savcılıktan sağlık nedeniyle tahliye talep etti. Dosya savcısı kendi kararıyla bu sabah sağlık durumları gerekçesiyle tahliyesine karar verdi." açıklamasında bulundu.

ANNESİNDEN İLK MESAJ GELDİ: EVİMİZE GÜNEŞ DOĞDU

Mahkemenin kararının ardından Candan kardeşlerin annesi Umut Candan, "Posta'nın payı çok büyük. O büyük haber olmasa belki kızım ölecekti. Çok mutluyum, çok doğru oldu. Evimize güneş doğdu" diyerek sevincini paylaştı.

yeni-proje-2024-04-26t132034-777.jpg

CANDAN KARDEŞLER OLAYI NEDİR?

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 2021'de ülke genelinde farklı devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza araç sattıklarını beyan eden ve mağdurlardan aldıkları paraları geri ödemeyen şüphelilerle ilgili soruşturma başlatmıştı. Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan Gülnihal Çiçek kardeşler ile Hacı İsrafil Sağlam düzenlenen operasyon kapsamında "suç gelirlerini aklama" iddiasıyla gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerin ardından 16 Kasım 2023'te sevk edildikleri adliyede tutuklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN