Yaşlılar Türkiye’de mutlu, gençler ise kaçıyor! İşte dünyanın en mutlu ülkeleri: Türkiye’nin sonucu şaşırtıcı...

Yaşlılar Türkiye’de mutlu, gençler ise kaçıyor! İşte dünyanın en mutlu ülkeleri: Türkiye’nin sonucu şaşırtıcı...

Dünya Mutluluk Raporu kapsamında ülkelerin mutluluk oranları açıklanırken, Türkiye’nin sonucu şaşırtıcı oldu. Öyle ki yaşlılar Türkiye’de mutlu, gençler ise kaçıyor. İşte o raporun verileri…

Birleşmiş Milletler destekli Dünya Mutluluk Raporu Mart ayında yayımlandı. Finlandiya, 7’inci defa dünyanın en mutlu ülkesi seçilirken, Türkiye 4.975 puan ile 98’inci sıraya yerleşti.

GENÇLER YAŞLILARDAN DAHA MUTSUZ

Raporun verilerine göre, Türkiye’de gençler yaşlılardan daha mutsuz. Türkiye, 30 yaş altı sıralamasında 101’inci, 60 yaş ve üzerinde ise 92’inci sırada yer alıyor.

dunya-mutluluk-1.jpg

Avrupa’daki bazı ülkelerde ise durum tam tersi. Çek Cumhuriyeti, Litvanya ve Romanya'da 30 yaş altı gençler, kendilerinden yaş büyük olanlardan daha mutlu.

Dünya mutluluk sıralamasında 19’uncu sıradaki Litvanya, 30 yaş altı sıralamasında birinci sırada. Bunun nedeni ise gençlerin açık havada doğada daha fazla zaman geçirmesi olarak gösteriliyor. Genel sıralamaya bakılınca, 32’nci sıradaki Romanya gençlerde 8’inci oluyor.

18'inci sırada bulunan Çek Cumhuriyeti ise 30 yaş altı mutluluk liginde 10'uncu sırada yer alıyor. Çek Cumhuriyet'inde gençler arasında mutluluğun daha fazla olması okul ve mesai saatleri dışındaki zamanın büyük bir bölümünü insanların park, kafe ve bar gibi mekanlarda bir arada geçirmesine bağlanıyor.

dunya-mutluluk-2.jpg

Mutluluk sıralaması, kişilerin yaşam memnuniyetine dair kendi değerlendirmelerinin dışında kişi başına düşen milli gelir, sosyal destek, sağlıklı yaşam beklentisi, özgürlük ve yolsuzluk gibi kriterleri de kapsıyor.

Raporda, mutluluk eşitsizliğinde Avrupa dışındaki yerlerde artış olduğu ve bunun endişe verici olduğu ifade edildi. Bu artışın, gelir, eğitim, sağlık hizmetleri, sosyal kabul, güven ve aile, toplum ve ulusal düzeylerde destekleyici sosyal ortamların varlığı konularındaki eşitsizlikleri yansıttığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN