Yargıtay Başkanlığı seçiminde 30'uncu turda da sonuç yok: 6 Mayıs'ta devam edilecek

Yargıtay Başkanlığı seçiminde 30'uncu turda da sonuç yok: 6 Mayıs'ta devam edilecek

Adeta kör düğüm haline gelen Yargıtay Başkanlığı seçimlerinin 30'uncu turundan da sonuç çıkmadı. Seçimlere yeni aday başvuruları alınarak 6 Mayıs Pazartesi günü 31'inci tur oylamasıyla devam edilecek.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin sona ermesi dolayısıyla 25 Mart'ta başlayan Yargıtay Başkanlığı seçimi o günden bu yana devam ediyor. Yargıtay üyeleri bugün 30'uncu kez yeniden sandık başına gitti.

30'UNCU TURDA DA DÜĞÜM ÇÖZÜLMEDİ

319 Yargıtay üyesinin oy kullandığı 30'uncu turda, 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 145, 3'üncü Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk 102 oy aldı. Ayrıca; sandıktan 15 boş, 57 geçersiz oy çıktı.

Yargıtay Kanunu'na göre gereken 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan 175 oya bu turda da hiçbir aday ulaşamadı.

SEÇİMLER 6 MAYIS'TA DEVAM EDECEK

Böylece Yargıtay Başkanlığı için yapılan seçimde yine başa dönüldü. Seçimler, yeni aday başvuruları alınarak 6 Mayıs Pazartesi günü yapılacak 31'inci tur ile devam edecek.

29'UNCU TURDA ALINAN OYLAR İÇİN TIKLAYIN

REKOR 95 OYLAMA İLE 2008'DE

Geçmişte yapılan Yargıtay Başkanlığı seçimlerinde en uzun oylama rekoru 2008 yılında kırıldı. O dönem Yargıtay başkanı seçilebilmek için salt çoğunluk olan en az 126 üyenin oyunun alınması gerekiyordu. 2 ay boyunca yapılan seçimlerde salt çoğunluk sağlanamadı.

9'uncu Ceza Dairesi Başkanı Hasan Gerçeker, 6 Şubat 2008 tarihinde 19'uncu kez aday olduğu başkanlık seçimlerinin 95'inci turunda 18'inci Hukuk Dairesi Başkanı Mahir Ersin Germeç ile yarıştı. Yarışın sonucunda, salt çoğunluk sayısını geçerek 131 oy alan Hasan Gerçeker, Yargıtay Başkanlığı'na seçildi. Hasan Gerçeker, görevini 2011 yılına kadar sürdürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN