Ünlü iş insanı hayatını kaybetti! Kurduğu firma bir dönem hemen hemen bütün mutfaklara girmişti

Ünlü iş insanı hayatını kaybetti! Kurduğu firma bir dönem hemen hemen bütün mutfaklara girmişti

Türkiye'de yeni bir devrin ayak sesleri olan ünlü iş insanı hayatını kaybetti. Döneminde kurduğu firma hemen hemen tüm mutfaklara girmeyi başarmıştı. Geçtiğimiz gün gelen acı haber ülke gündeminde yer aldı. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Türkiye için önemli gelişmelere imza atan ünlü iş insanı Yücel Kurttepeli'den geçtiğimiz gün acı haber geldi. Peki, Yücel Kurttepeli Kimdir? İşte ülkemize olan katkıları...

TÜRKİYE'DEKİ LPG SEKTÖRÜNÜN TEMELLERİNİ ATTI

Türkiye LPG sektörünün öncülerinden ve İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli, 87 yaşında yaşamını yitirdi. Kurttepeli, LPG'nin Türkiye'de değerli bir enerji kaynağı olarak kullanılmasını sağlayan isimler arasında yer alıyordu.

İpragaz'ı kurarak Türkiye'nin enerji sektöründe çığır açan iş insanı Yücel Kurttepeli, dün itibarıyla hayata veda etti. 1935 Adana doğumlu olan Kurttepeli, üniversite eğitimini Almanya'da tekstil mühendisliği üzerine tamamlamış ve 1961 yılında İpragaz'ı kurarak Türkiye'deki LPG sektörünün temellerini atmıştı.

5624cb4c-ed13-400e-88d1-7535a9fe5249-ipragaz-yucel-kurttepeli.webp

YÜCEL KURTTEPELİ KİMDİR?

Kurttepeli, uzun yıllar boyunca İpragaz'ın yöneticiliğini yapmış ve 1972 yılında Türkiye LPG Derneği'nin kurulmasında öncü rol oynamıştır. 1973-2000 yılları arasında derneğin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenmiştir. Almanya'da aldığı mühendislik eğitimi ile Türkiye'ye döndüğünde LPG sektörüne yön vermiş, bu alanda birçok yeniliğin öncüsü olmuştur.

kurttepeli-26n.webp

TÜRKİYE LPG SEKTÖRÜNE KATKILARI

Kurttepeli, Türkiye'de daha önce rafineri bacasından yakılarak israf edilen LPG'nin ekonomiye kazandırılmasını sağlamış, bu alanda yapılan çalışmalarla sektörün dünya çapında büyümesine liderlik etmiştir. Enerji sektöründe sürdürülebilirlik ve verimlilik adına önemli projelere imza atmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN