Türkiye’de 2 şehirde yetişiyor, güç bela toplanıyor! Türkiye’de kimse bilmiyor, Ruslar pazarda bulamıyor

Türkiye’de 2 şehirde yetişiyor, güç bela toplanıyor! Türkiye’de kimse bilmiyor, Ruslar pazarda bulamıyor

Doğada birçok farklı bitki çeşidi bulunurken içlerinde bazıları var ki şifası ile dünyayı ayağa kaldırıyor. Türkiye'de iki şehirde yetişiyor dağlardan güç bela toplanıyor. şifasını Türkler bilmese de Ruslar pazarda bulabilmek için birbiriyle yarışıyor.

Türkiye bitki çeşitliliği açısından oldukça gelişmiş bir ülke olarak biliniyor. Doğada şifa kaynağı olarak tüketilebilecek farklı çeşitlerde bitki türleri bulunurken içlerinde şifası ile adından söz ettiren farklı türlerde sebze, meyve ya da bitki çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de kıymetini Kimsenin bilmediği o bitki ise Rusların pazarda yok sattığı ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Alıp yiyen hastalık yüzü görmüyor.

DAĞLARDA KENDİLİĞİNDEN YETİŞİYOR

Türkiye'de oldukça gelişmiş bitki çeşitliliği bulunurken şifasıyla adından söz ettiren bitkiler de sık sık gündemde yer alıyor. Doğada kimyasaldan uzak insan sağlığı için faydalı pek çok bitki türü bulunurken İçlerinde bir tanesi var ki Ruslar bunun için pazar pazar dolaşıyor. Türkiye'de iki şehirde yetişen bu bitkiye Tunceli ve Adana bölgesinde sıklıklar hastalanıyor. Rusların favorisi olan bu sebze bin bir güçlükle toplanarak pazarda satışa çıkarılıyor. Faydası saymakla bitmeyen bu bitkiye kimileri ayı sarımsağı kimileri ise ramsons sarımsağı diyor. Farklı isimlerle bilinen bu sarımsak türünün fiyatı ise dudak uçuklatıyor.

ayi-sarimsagi.jpg

AYI SARIMSAĞI FAYDALARI NELERDİR?

Bağışıklık sistemini güçlendirir: Antioksidan bakımından zengin olan yabani sarımsak bağışıklığı temel kaynağını oluşturuyor. Vücuda zarar veren serbest radikallerle savaşıp bağışıklık sistemini güçlendiriyor enfeksiyonlara karşı koruma sağlıyor.

Kan basıncını düşürür: Yabani sarımsak Kan damarlarını genişletip basıncı düşürerek içerdiği bileşenler ile birlikte kalp sağlığına destek sağlıyor. Düzenli tüketimi ile yüksek tansiyonu da kontrol altında tutmaktadır.

ayi-sarimsagi-1.jpg

Kolesterolü dengeler: Türkiye'de yetişen yabani sarımsak kötü kolesterol seviyesini düşürerek iyi kolesterol seviyesini arttırmaktadır. Bu sayede kalp hastalıkları riskini en aza indirip damar tıkanıklığının önüne geçiyor.

Kanserin koruyucusu: İçerisinde bulunan sülfürü bileşiği antik kanser özellikleriyle bilinmektedir. Kanser hücrelerinin büyümesini engelleyip tümör oluşumunun önüne geçen yabani sarımsak kanser riskini azaltıp mide, kolon, prostat ve meme kanseri gibi kanser türlerine karşı koruyuculuk sağlıyor.

Sindirim sistemini koruyor: Yabani sarımsak sindirim sistemine koruyan probiyotikler içerirken içerisinde bulunan lif ile birlikte Sindirim sistemini düzenleyip bağırsak sağlığını korumaktadır.

İltihabı önler: Yabani sarımsak antienflamatuar bileşenleri ile birlikte iltihaplanmayı azaltıp eklem ağrıları, romatizma ve diğer iltihaplı hastalıklara karşı semptomları azaltır.

ayi-sarimsagi-2.jpg

Kan şekerini düşürür: Yabani sarımsak kan şekerini düşürmeye yardımcı içerikler Barındırır. İnsülin hassasiyetini arttırarak kan şekeri seviyesini dengeleyip diyabet hastalıklarına karşı fayda sağlıyor.

Hafızayı güçlendirir: Yabani sarımsak içerisinde bulundurduğu besin maddeleri ile hafızayı güçlendirip bilişsel fonksiyonları iyileştiriyor. Alzheimer gibi hastalıklara karşı koruma sağlıyor.

Antibakteriyel etki sağlıyor: Yabani sarımsak, içerdiği doğal antibakteriyel ve antiviral bileşenler sayesinde enfeksiyonlara karşı koruyucu etkiler sağlıyor. Grip, soğuk algınlığı ve diğer viral enfeksiyonlara karşı etkili olabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN