Toplaması kolay fiyatı ucuz! Adana, İstanbul, Ankara, İzmir… 4 çeşide ayrılıyor, hepsi kapış kapış gidiyor

Toplaması kolay fiyatı ucuz!  Adana, İstanbul, Ankara, İzmir… 4 çeşide ayrılıyor, hepsi kapış kapış gidiyor

Türkiye'nin verimli topraklarına sahip ilçesi İslahiye ürün çeşitliliği ile adından söz ettiriyor. İslahiye Tarım ve Orman Müdürlüğü ürün çeşitliliğinin artırılması ve alternatif ürün teşviki için çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin kırsal mahallelerinde 10.000 dönümde ekilen ürünlerin hasadı tamamlandı. Hasadı zorlu olsa da toplaması ucuz gidiyor.

İslahiye Tarım ve Orman Müdürlüğü ürün yelpazesini geliştirmek için bu yıl tarlalara bezelye ekimi gerçekleştirdi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü verileri doğrultusunda ilçede dönüm başına 1000 ile 1200 kilogram rekolte beklentisi olduğu kayda geçti. Bezelye üretimi 2022'de 3000 dönümde yapılırken 2023 yılında 6000 dönüm 2024 yılında ise 10.000 dönüme kadar yükseldi.

81 İLE GÖNDERİLİYOR

Yukarıbilenler Mahallesi'nde 300 dönüm alanda bezelye üretimi yapan Süleyman Yılmaz, ürünün kilogram fiyatının 10 liradan satıldığını söyledi. Bezelyelerin sofralık, yemeklik, konserve ve dondurulmuş olarak satışa sunulduğunu dile getiren Yılmaz, ürünlerin başta Adana, Mersin, Ankara, İstanbul, İzmir olmak üzere Türkiye'nin 81 iline tüccarlar aracılığı ile gönderildiğini söyledi.

bezelye.jpg

KİLOSUNU 5 LİRADAN TOPLUYOR

Şanlıurfa'dan gelen ve mevsimlik işçilerin başında çavuş olarak duran Kazım Doğan, bezelyenin toplanmasının diğer ürünlere göre daha kolay olduğunu söyledi. Kilogramını 5 liradan topladıklarını dile getiren Doğan, işçinin ürün kalitesine göre yüz ile 150 kilogram ürün toplanabildiğini ifade etti. Şanlıurfa'dan ailesi ile birlikte mevsimlik işçi olarak İslahiye'ye geldiğini dile getiren tarım işçisi Mezine Doğan, lise öğrencisi olduğunu belirterek okul tatil olmadan çalışmak için bölgeye geldiklerini söyledi. Doğan, kendilerine destek sağlanması durumunda okula devam ederek mezun olup kendi memleketinde öğretmen olmak istediğini de vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN