Yarın okulların tatil olduğu iddialarına MEB'den yalanlama

Yarın okulların tatil olduğu iddialarına MEB'den yalanlama

Eğitimde artan şiddete tepki göstermek için bazı öğretmenler yarın (10 Mayıs) iş bırakacak. Protesto kararının ardından veliler ve öğrencilerde oluşan kafa karışıklığına Milli Eğitim Bakanlığı son noktayı koydu. Bakanlık yetkilileri yarın okulların tatil olduğu yönündeki iddiaları yalanlayarak, okulların açık olduğunu belirtti.

İstanbul'da bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesine ilişkin protestolar sürüyor. Öğretmenlere yönelik her geçen gün artan şiddete tepki göstermek için bazı öğretmenler yarın (10 Mayıs) iş bırakacak.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yarın ülke genelindeki okullarda bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı. Sendikalardan yapılan çağrılara göre protestoya kapsamlı bir katılım olacağı öngörülüyor.

MEB'DEN OKULLARIN TATİL OLDUĞU İDDİALARINA YALANLAMA

Protesto kararının ardından ortaya çıkan "Yarın okullar tatil oldu" iddialarına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden açıklama geldi. Okulların yarın tatil olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten yetkililer, eğitimin kaldığı yerden devam edeceğini ve bu çağrıların sendikalı öğretmenleri ilgilendirdiğini vurguladı.

Bakanlık yetkilileri yarın okulların açık olacağını belirtti.

ÖĞRETMENLER İLK DERSE GİRMEDİ

Sendikaya bağlı öğretmenler, Oktugan'ın öldürülmesine tepki göstermek amacıyla bugün ilk derse girmedi. Basın açıklaması yapan sendikalar; bugün yaşanan acıların, dünün ihmal ve umursamazlığının sonucu olduğunu dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN