Meteoroloji gün vererek uyardı: Tüm Türkiye'de hava tersine dönecek!

Meteoroloji gün vererek uyardı: Tüm Türkiye'de hava tersine dönecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Nisan Çarşamba günü hava durumu raporunu yayımladı. Son tahminlere göre pazar günü yurt genelinde yağışlı bir hava etkisini gösterecek. Ege, Marmara, İç Anadolu'nun batısında kuvvetli lodos ve toz taşınımı görülecek. İşte illere göre 5 günlük hava durumu tahmini...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor. İç ve batı bölgelerde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA NASIL OLACAK?

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yurt genelinde artmaya devam etmesi, bu hafta içerisinde normallerinin, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de 4-6 derece; Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 10-15 derece üzerine kadar çıkması bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Genellikle güneyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, iç ve batı kesimlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50 - 80 km / saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kıyı Ege’de, Çarşamba öğle saatlerinden itibaren İç Ege, İç Anadolu’nun batısı, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Bolu çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80 km/saat) bekleniyor. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

İç ve batı bölgelerde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

24 NİSAN ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-copy.jpg

25 NİSAN PERŞEMBE GÜNÜ

2-copy.jpg

26 NİSAN CUMA GÜNÜ

3-copy.jpg

27 NİSAN CUMARTESİ GÜNÜ

4-copy.jpg

28 NİSAN PAZAR GÜNÜ

5-copy.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN