Merkez Bankası’ndan beklenmeyen karar! O sınır kaldırıldı

Merkez Bankası’ndan beklenmeyen karar! O sınır kaldırıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2018’de yaşanan döviz krizi sonrasında Türk bankalarının yabancı finans kuruluşları ile gerçekleştirdiği swap (döviz-TL değişimi) işlemlerine getirdiği sınırlamaları kaldırmaya karar verdi.

2018 yılında döviz piyasalarında yaşanan oynaklık nedeniyle, TCMB, bankaların yabancı kurumlarla yapabilecekleri swap işlemlerine limitler getirmişti. Ancak, yapılan son açıklama ile bu limitlerin tamamen ortadan kaldırıldığı bildirildi. TCMB’den yapılan açıklamada, piyasalarda istikrarın sağlanması ve likiditenin artırılması amacıyla bu kararın alındığı vurgulandı.

img-6178.jpeg

Bu değişiklik, finans piyasalarında daha fazla serbestlik ve esneklik sağlayarak, yatırımcıların ve bankaların uluslararası piyasalarda daha rahat hareket etmelerine olanak tanıyacak. Ayrıca, bu kararın yatırımları teşvik edeceği ve finansal piyasaların genel sağlığını olumlu yönde etkileyeceği öngörülüyor. TCMB’nin bu adımı, 2018’deki kur krizinin ardından piyasalarda görülen toparlanmanın bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN