Mayıs ayında kar olur mu demeyin! 10 günlük meteoroloji haritasında kar yağışı sürprizi: İşte kar beklenen bölgeler

Mayıs ayında kar olur mu demeyin! 10 günlük meteoroloji haritasında kar yağışı sürprizi: İşte kar beklenen bölgeler

Mayıs ayına yağmurlu havalarla giriş yaparken ülke genelinde hava durumuna ilişkin detaylar merak ediliyor. Bu kapsamda meteorolojik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Mayıs sürprizlerle geliyor. İşte 10 günlük Meteoroloji haritasındaki detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Bu yıl kış mevsimi ülkemiz için oldukça kurak geçerken neredeyse hiç denecek kadar az kar yağışıyla karşılaştık. Özellikle şehir merkezlerinde çok kısa süreli kar yağışlarının yaşanması vatandaşları endişelendirmeye başlamış iken son günlerde ülke genelindeki yağmurlar bir nebze de olsa rahatlattı. Öte yandan Mayıs ayına girilmesiyle beraber ilerleyen günlerdeki hava durumu araştırılmaya başlandı. Mayıs'ın kar sürpriziyle gelmesi görenleri şaşkına çevirecek gibi duruyor.

1-007.jpg

YÜKSEK KESİMLERDE KAR BEKLENİTİSİ

Bahar ayında beklenmedik bir kar yağışı sürprizi! Meteoroloji Bey'in sosyal medya üzerinden paylaştığı 10 günlük hava durumu tahminine göre, Toroslar, Sivas tepeleri ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde kar bekleniyor.

Mayıs ayı genellikle baharın müjdecisi olarak bilinirken, Meteoroloji Bey isimli sosyal medya hesabından yapılan son paylaşımlar, bazı bölgeler için kış şartlarının devam edeceğini gösteriyor. Özellikle Toroslar, Sivas tepeleri, Doğu Karadeniz yaylaları ve Doğu Anadolu'nun yüksek dağlarında önümüzdeki 10 gün içinde kar yağışı bekleniyor.

3.jpg

PAZAR GÜNÜ BAŞLAYACAK KAR YAĞIŞLARI HANGİ BÖLGELERİ ETKİLEYECEK?

Meteoroloji Bey'in detaylı haritalı tahminlerine göre, Pazar günü itibarıyla Toroslar, Sivas tepeleri, Doğu Karadeniz'in yaylaları ve Doğu Anadolu'nun yüksek dağlık bölgelerinde kar yağışı başlayacak. Pazartesi günü ise bu kar yağışının Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde devam etmesi ve zirai don riski oluşturması bekleniyor.

2.jpg

VATANDAŞLAR VE ÇİFTÇİLER İÇİN ÖNEMLİ UYARILAR

Meteoroloji uzmanları, Mayıs ayında beklenmeyen bu kar yağışının, özellikle tarımsal faaliyetlerde bulunanlar için risk oluşturabileceğini belirtiyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar ve çiftçiler, zirai don riskine karşı önlem almalı ve Meteoroloji Bey gibi güvenilir kaynaklardan hava durumu güncellemelerini takip etmeye devam etmelidir.

Aniden bastıran kar yağışları ve soğuk hava dalgaları, iklim değişikliklerinin ne kadar öngörülemeyen sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha ortaya koyuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN