'Kimlik bilgileriniz suçta kullanıldı' diyerek 300 bin TL dolandırdı: Sahte polis yakayı ele verdi

'Kimlik bilgileriniz suçta kullanıldı' diyerek 300 bin TL dolandırdı: Sahte polis yakayı ele verdi

Samsun'da telefonla aradığı kişiye kendini polis olarak tanıtıp "Kimlik bilgileriniz suçta kullanıldı" diyerek 300 bin TL değerindeki altın ve parayı alarak kaçan dolandırıcı yakayı ele verdi. Şüpheli hakkında "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan soruşturma başlatıldı.

Kendini polis veya savcı olarak tanıtarak vatandaşları mağdur eden dolandırıcılık vakalarına bir yenisi Samsun'dan eklendi.

300 BİN TL DOLANDIRDI

17 Nisan Çarşamba günü kentin İlkadım ilçesine bağlı Zeytinlik Mahallesinde H.I.K.'yi telefonla arayan şahıs, "Kimlik bilgileriniz suçta kullanıldı, şüphelilere operasyon yapacağız." sözleriyle para istedi. H.I.K., ikametine gelen şahsa 300 bin TL değerinde altın ve parasını teslim etti.

YAKAYI ELE VERDİ

Daha sonra dolandırıldığını anlayan H.I.K. karakola giderek şikayette bulundu. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, şüpheli S.A.'yı (28) İlkadım'da yakaladı.

9091102.jpg

ÇOK SAYIDA ZİYNET EŞYASI VE PARA ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelinin üst aramasında 9 adet bilezik, 14 adet yüzük, 9 adet kolye ucu, 7 adet küpe, 4 adet bileklik, 27 adet saat, bin 175 Türk Lirası ve 195 Arabistan Riyali ele geçirildi.

9091101.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan S.A. hakkında "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan soruşturmaya başlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN