Emniyetten otomobil dolandırıcılığı uyarısı: Bu tuzağa düşmeyin

Emniyetten otomobil dolandırıcılığı uyarısı: Bu tuzağa düşmeyin

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, araç alım-satımı yapacak vatandaşları uyardı. Emniyet, "Çok ucuza buldum demeyin, sazan sarmalı oyununa gelmeyin" ifadeleriyle, araç alım-satım işlemlerinde dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekti.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla, araç alım-satım işlemlerinde vatandaşları "sazan sarmalı" olarak adlandırılan dolandırıcılık türüne karşı uyardı. Son zamanlarda artış gösteren bu dolandırıcılık türünde, araç alım-satım işlemleri sırasında alıcılar ve satıcılar farkında olmadan dolandırıcılık senaryolarının içine çekiliyor.

Emniyet Müdürlüğü tarafından paylaşılan bilgilere göre, dolandırıcılar genellikle araç satış işlemlerinde, ruhsat sahibi haricindeki kişilerle iletişime geçilmesini teşvik ediyor. Alıcılara, araç bedelinin noter işlemleri sırasında "arkadaş, akraba veya kuzen" gibi tanıtılan üçüncü şahısların hesaplarına gönderilmesi teklif ediliyor. Bu durum, bir dolandırıcılık girişimi olabileceği konusunda büyük bir işaret olarak nitelendiriliyor.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: "Çok ucuza buldum demeyin, sazan sarmalı oyununa gelmeyin. Araç satış işlemleri boyunca ruhsatın asıl sahibi haricinde hiçbir kişiyle görüşmeyiniz. Dikkatli olalım ve birikimlerimizi dolandırıcılara kaptırmayalım."

VATANDAŞLARA ÇAĞRI: ACİL DURUMDA 112'Yİ ARAYIN

Emniyet yetkilileri, dolandırıldıklarını fark eden vatandaşların vakit kaybetmeden 112 acil çağrı merkezini arayarak durumu bildirmeleri gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN