Eğitime kar molası: 6 il daha tatil

Eğitime kar molası: 6 il daha tatil

Yurdun dört bir yanını etkisi altına alan kar yağışı ile birlikte pek çok ilde eğitime ara verildi. Geçtiğimiz gün 12 ilde başlayan tatil listesine 6 il daha eklendi. İşte o iller...

Türkiye'nin farklı bölgelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullara bir gün ara verilmişti. Konya, Tunceli, Aksaray, Bingöl, Adana, Karaman, Denizli, Sivas ve Muğla'nın bazı ilçelerinde eğitime bir gün ara verilmişti, Kars'ta ise kent genelinde okullar tatil edilmişti. Bazı illerde tatil devam ederken, listeye Van, Karabük, Hakkari, Siirt, Muş, Bitlis de eklendi.

Hamile ve engelli kamu çalışanları da olumsuz hava şartlarından dolayı idari izinli sayılmıştı.

12 ilden sonra yeni kar tatili açıklamaları yapılıyor. Olumsuz hava şartları nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.

VAN

Van Valiliği şöyle bir açıklama yaptı:

''Başkale, Bahçesaray, Çatak ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilmiştir.''

KARABÜK

Sabaha karşı başlayan ve etkili olmaya devam eden kar yağışı sonrası Safranbolu ilçe kaymakamlığı ilçe genelinde okulların bir gün tatil edildiği duyurdu.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

"İlçemizde devam etmekte olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 21 Aralık 2021 Salı günü ilçemiz genelinde orgun ve yaygın eğitim kurumlarına bir 1 gün ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca yine aynı sebeplerle Kamuda görev yapmakta olan hamile ve engelli çalışanlar da idari izinli sayılacaktır."

HAKKARİ

Hakkari merkez ile Yüksekova ilçesinde taşımalı eğitim yapan tüm ortaokullarda kar yağışı nedeniyle, eğitimi-öğretime bugün için bir gün ara verildi.

Hakkari de kar yağışından olumsuz yönde etkilenirken, Valilik kar yağışı nedeniyle il merkezi ve Yüksekova ilçesine bağlı köylerde taşımalı eğitim veren tüm ortaokulların, bugün için bir gün tatil edildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"Valiliğimizin aldığı karar ile yoğun kar yağışı nedeniyle 21 Aralık 2021 Salı günü ilimiz merkezinde taşımalı eğitime, Yüksekova ilçemizde ve bağlı köylerinde ise okullarımızın tamamında eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir."

MUŞ

Muş merkez ve ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Muş Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 21 Aralık 2021 Salı günü eğitim öğretime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Açıklama şöyle:

"Yoğun kar ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince; 21 Aralık 2021 Salı günü İl genelinde (yatılı okulların pansiyon kısmında kalan öğrenciler hariç olmak üzere) eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 21 Aralık 2021 Salı günü idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SİİRT

Siirt'in Şirvan ilçesinde kar yağışı nedeniyle 12 köy okulunda taşımalı eğitime ara verildi.

Kaymakam Recep Hasar, yaptığı açıklamada, ilçede kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğünü belirtti.

Hasar, bu nedenle ilçeye bağlı Cevizlik, Elmadalı, Yamaçlı, Cevizlik, Nallıkaya, Oya, Kesmetaş, Ormanbağı, Kayahisar, Özpınar, Adıgüzel ve Çeltikyolu köylerinde taşımalı eğitime bugün ara verildiğini kaydetti.

BİTLİS

Bitlis'in Mutki ilçesinde kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim bir gün ara verildi.

Kaymakamlığın sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmede, şu ifadeler kullanıldı:

"Kaymakam Hasan Hüseyin Uzan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ilçemizde yoğun kar yağışı ve elektriklerin kesilmesi sebebiyle 21 Aralık'ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okulların tatil edilmesine, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir."

TUNCELİ

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 3 gün önce başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Ovacık'ta etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle eğitime verilen ara bir gün daha uzatıldı. İlçe merkezinde 50 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 90 santimetreye kadar ulaştı.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yoğun kar yağışı nedeniyle, Ovacık İlçemizde ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda 21 Aralık 2021 Salı günü 1 gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Ayrıca aynı gün, Ovacık ilçemizde kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayılacaktır."

İlçede kar nedeniyle kapanan 34 köy yolunu ulaşıma açmak için ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BİNGÖL

Bingöl'ün Karlıova ve Yedisu ilçelerinde kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN