Canan Karatay anlattı aşçılar onayladı! Kırmızı etin tadı en iyi bu şekilde çıkıyor! İşte Karatay’ın et pişirme tüyosu…

Canan Karatay anlattı aşçılar onayladı! Kırmızı etin tadı en iyi bu şekilde çıkıyor! İşte Karatay’ın et pişirme tüyosu…

Türkiye'de en sevilen yemekler etsiz olmuyor. Yaptığı açıklamalarla sık sık gündemde yer alan Canan Karatay en doğru et pişirme yöntemini açıkladı. Et pişirirken o baharatı ekleyen lezzetini ikiye katlıyor. İşte Canan Karatay'ın gizli et pişirme tüyosu…

Açıklamalarıyla sık sık adından söz ettiren Prof. Dr. Canan Karatay, en doğru et pişirmenin yöntemini açıkladı. Uyguladığı yöntemler, verdiği tavsiyeler ile sağlıklı yaşamın sırrını açıklayan Karatay, en doğru proteinin alım şeklini açıkladı. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin eti bu şekilde tüketmesinin daha doğru olduğunu belirten Karatay’ı aşçılar da onayladı.

KIRMIZI ET NASIL PİŞİRİLİR?

Canan Karatay kırmızı et pişirmenin inceliklerini anlattı. Uzman isim bu şekilde pişirilen etlerin daha sağlıklı olduğunu belirterek ete yakışan baharatlarıdır tek tek sıraladı. Kırmızı et pişirirken bu yöntemlere dikkat etmeniz gerekiyor;

et-pisirmek-1.jpg

Izgarada pişirilen etin önce harlı sonra ağır ateşte pişirilmesi gerektiğini belirten Karatay, bu yöntemde etin lezzetli suyunun da içinde kalacağını belirtti.

Izgaranın hafif ateş yaptıktan sonra etlerin buzdolabından çıkarılıp biraz bekletilmesi ile birlikte tuzlayıp ızgaraya konulması gerektiğini aktardı.

Tencere kebapları yaparken etin içerisinde karanfil ve tarçın kullanılması gerektiğini tavsiye eden Karatay, kuşbaşı ete karabiberin de çok yakıştığını belirtti.

Yahni ve kebap yaparken biraz yağ eklenerek hiç su koymadan etin kendi suyunu salıp çekmesinin daha lezzetli bir sonuçlar ortaya çıkarttığını belirten Karatay etin fazla esmerleşmemesi gerektiğine değindi. Tek başına pişen etin üzerine bir miktar sıcak su ilave edilmesi gerektiğine değinen Karatay, eti tuzlama işleminin en son yapılması gerektiğini vurguladı.

et-pisirmek-2.jpg

Etin proteinin oranını arttırmak için havuç, kereviz, soğan ve sarımsak gibi sebzelerden yararlanılması gerektiğine değinen Canan Karatay, haşlamanın ardından sebzelere et ilave edilerek birazcık su koyup pişirilmesi gerektiğini de vurguladı.

Eti fırında sebzelerle birlikte pişirmenin de vitamin kaybını önlediğine dile getiren Karatay, daha yumuşak bir kıvam alacağına da değindi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN