Artık onay almadan satılmayacak! Hemen hemen herkes alıyordu... Artık zorunluluk getirildi

Artık onay almadan satılmayacak! Hemen hemen herkes alıyordu... Artık zorunluluk getirildi

Mal ve hizmetlerin azami fiyat tariflerine ilişkin düzenlemede değişiklik yapıldı. Artık onay almadan satılmayacak! Hemen hemen herkes alıyordu... Yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Artık onay zorunlu olacak...

Simit fiyatlarına ilişkin tarifelerde değişiklik yapıldı. Ticaret Bakanlığı'nın onayı artık zorunlu hale geldi.

Tacir ve sanayiciler tarafından üretilen mal ve hizmetlerin azami fiyat tarifelerinin düzenlenmesine dair yönetmelikte değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle birlikte simit fiyatlarına ilişkin tarifelerde Ticaret Bakanlığı'nın onayı zorunlu hale getirildi.

Simit satışında yeni dönem! Resmen değişiyor, artık yapılamayacak - Ekonomi Haberleri

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Yapılan değişiklikle ilgili detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı. Gazetede yayımlanan değişiklik için şu ifadelere yer verildi:

“Tarifeler, yönetim kurulunun teklifi ve meclisin onayıyla yürürlüğe girer. Tarifelerin tespitinde ilgili meslek komitesinin görüşü alınır. Meslek komitesi en geç onbeş gün içinde görüşünü bildirmek zorundadır. Ancak, simit ile 4/1/2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde tanımı yapılan ekmeğe ilişkin tarifenin belirlenmesi aşamasında yönetim kurulu; onbeş gün içinde Ticaret İl Müdürü ve Tarım ve Orman İl Müdürü ile esnaf ve sanatkarlar odaları birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili belediyenin temsilcilerinden oluşan heyetin değerlendirmesini alır. Heyetin değerlendirmesi ve ilgili meslek komitesinin görüşü de dikkate alınarak yönetim kurulunca oluşturulan ekmek tarifesine ilişkin teklif, Ticaret Bakanlığının olumlu görüşünün alınmasından sonra yapılacak ilk toplantıda meclisin onayına sunulur. Ancak, Bakanlık tarafından olumsuz görüş bildirilmesi durumunda, heyetin toplanmasına gerek olmaksızın gerekçeleri ile birlikte yönetim kurulunca hazırlanan yeni tarife talebi, yeniden Bakanlığın görüşü alındıktan sonra meclisin onayına sunulur.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN