AK Parti Özel'in gündeme getirdiği konuları görüşecek: Ekonomi, emekli zammı, kayyum

AK Parti Özel'in gündeme getirdiği konuları görüşecek: Ekonomi, emekli zammı, kayyum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde kendisini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in emekli zammı ve ekonomiye dair ilettiği sıkıntıların AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında gündeme getireceği öğrenildi. Bunlar arasında vatandaşların yaşadığı ekonomik sorunlar ve emekli zammı da var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyarette bulunmuş, görüşmeyle ilgili "Kamuoyunun gündeminde ne varsa hepsini Sayın Erdoğan ile konuşma imkanı bulduk. Ortaya koyduğum gündemlerin tamamını kendisi dinledi, not alındı. Toplantının Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade etmek isterim." açıklaması yapmıştı.

ÖZEL'İN TALEPLERİ AK PARTİ MYK'DA GÖRÜŞÜLECEK

Özel'in gündeme getirdiği ekonomi, emeklilerin durumu, Gezi tutukluları, Can Atalay, 28 Şubat’ın tutuklu paşaları, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmaması, kayyum sorunu, ve belediyelerin borç yükü gibi konuların AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında görüşüleceği öğrenildi.

Ekonomim'den Besti Karalar'ın haberine göre, AK Parti kaynakları; emeklilerin durumu belediyelerin borç yükleri ve vatandaşları yaşadığı ekonomik sorunların karşılıklı istişare edilebilecek konular olduğunu dile getirdi. Kayyum, Gezi tutukluları ve vekilliği düşen Can Atalay konusuna ise AK Partililer sıcak bakmıyor.

AK Parti, kaynakları, Özel’in taleplerinin MYK’da değerlendirilmesinin ardından yasal düzenleme konularında, AK Parti ve CHP’li parti yöneticileri arasında bir diyalog grubunun kurulabileceğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel 2 Mayıs'ta (2024) AK Parti Genel Merkezi'nde yaklaşık 1 saat 40 dakika görüşmüştü. İki parti lideri de görüşmeyle ilgili olumlu mesajlar vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Özgür Özel'in ziyareti için 'siyaset yumuşama dönemine girdi' değerlendirmesi yapmış, iade-i ziyarette bulunacağını belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN