Afrika belası devam ediyor! Meteoroloji'den 35 il için sarı kodlu uyarı

Afrika belası devam ediyor! Meteoroloji'den 35 il için sarı kodlu uyarı

Tüm ülkeyi etkisi altına alan Afrika belası devam ediyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 35 il için sarı kodlu uyarı verdi. Tek tek sıralandı, o iller dikkat! Cuma gününe kadar devam edecek...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 35 il için sarı kodlu uyarı yayımlayarak toz taşınımına karşı vatandaşları uyardı. Çöl tozunun yol açtığı görüş mesafesi düşüklüğü ve hava kalitesindeki azalma nedeniyle dikkatli olunması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika kaynaklı çöl tozu taşınımı nedeniyle Türkiye'nin 35 ilinde sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Cuma günü gece saatlerine kadar sürecek olan toz taşınımı, çeşitli sağlık problemleri başta olmak üzere görüş mesafesinde düşüş ve hava kalitesinde azalmaya neden olacak.

ÇÖL TOZUNUN ETKİLERİ VE ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER

Toz taşınımı, özellikle solunum yolları üzerinde ciddi etkilere sahip olabilir. Astım, bronşit gibi hastalıkları olanlar başta olmak üzere, tüm vatandaşların dışarıya çıkmamaya özen göstermeleri ve gerekli koruyucu önlemleri almaları öneriliyor. Görüş mesafesindeki düşüş ise özellikle sürücüler için ekstra dikkat gerektiriyor.

Toz taşınımı ile birlikte bazı bölgelerde çamur şeklinde yağışlar bekleniyor. Bu durum, araçların camlarında birikinti yaparak sürücülerin görüş alanını kısıtlayabilir. Ayrıca, tozun yoğun olduğu bölgelerde ulaşımda aksamalar meydana gelebilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, toz taşınımının yoğun olduğu saatlerde mümkünse dışarı çıkmamak, açık alanlarda uzun süre bulunmamak ve gerekirse maske kullanmak gibi tedbirler alınmasını tavsiye ediyor. Bu süre zarfında, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanların dışarı çıkmaktan kaçınmaları öneriliyor.

resim-2024-04-26-090111186.png

SARI KODLU UYARI VERİLEN İLLER

Meteoroloji, Adana, Ankara, Eskişehir, İzmir, Adıyaman, Amasya, Bolu, Çankırı, Çorum, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce illerine çöl tozu taşınımı için sarı kodlu uyarı verildi.

resim-2024-04-26-090125266.png

resim-2024-04-26-090132607.png

resim-2024-04-26-090140624.png

resim-2024-04-26-090203418.png

resim-2024-04-26-090210491.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN